Annons:

Målilla GoIF:s fiaskosäsong är fullbordad och slutar med nedflyttning till division 6 efter ett misslyckat kvalspel. Tränaren Johan Hägg är tveksam till en fortsättning.

Målilla skickas ner i sexan efter krissäsongen – tränaren kan lämna

Målilla GoIF har floppat totalt denna säsong och skickas ner i division 6. Mardrömssäsongen avslutades med en 3–6-förlust i sista kvalmatchen mot Fårbo FF.
– Det rundar av säsongen så som den har varit, säger Johan Hägg, som kan ha gjort sitt som tränare i den degraderade klubben.

Annons:

Fotbollsåret 2021 har inte varit särskilt bra för Målilla GoIF, som får börja om i division 6 2022 efter dubbla förluster i kvalspelet mot division 6-lagen Holsby och Fårbo. 

Det blev förlust med 1–2 hemma mot Holsby förra helgen och 3–6 borta mot Fårbo i dag. 

Målilla tippades av många tillhöra topplagen i division 5, men säsongen fick ett helt annan utgång.

"En spelare dök inte upp på samlingen"

Johan Hägg, ny tränare i Målilla inför säsongen, är besviken på alla sätt och vis när vår tidning når honom efter sista kvalmatchen. 

– Det är inte lätt. Det rundar av säsongen så som den har varit. Från förra kvalmatchen är det sju spelare borta, säger Johan Hägg. 

Hur kommer det sig?

– Några spelare är sjuka och några spelare har ingen lojalitet mot laget. Det är tyvärr så säsongen har varit. Jag kan inte trolla med knäna när en spelare inte ens dyker upp på samlingen och inte svarar i telefonen och några spelare väljer att göra annat och åka iväg. Då är det tröstlöst att vara fotbollstränare. Jag har aldrig varit med om dess like. Jag vet inte ens vad jag ska säga. Vi har haft cirka fyra-fem a-lagsträningar sedan juni, då är det inte lätt att göra något. Då kan jag ha hur många visioner som helst men jag kan inte träna hörnor, fasta situationer, styrspel eller presspel. Sedan blir de förvånade när de inte får passen igenom när vi spelar dåligt. Jag säger ”ni kan inte passa när ni är trötta och kan inte flytta när ni är trötta”, säger Johan Hägg. 

Tveksam till fortsättning

Målilla tog med sig många unga spelare till dagens match och den ordinarie målvakten Robin Thunberg var utespelare. 

– Det har varit en ohälsosam miljö för de yngre spelare i år, de behöver stöttning från de äldre spelarna men de har inte dykt upp. Det är inte riktigt fair när de får gå in från start i en sådan viktig match och kastas rakt in i hetluften. Klart att vi går bort oss lite gran i början av matchen och de får ett par enkla mål när vi egentligen skulle ha stängt ytorna. Det är inte enkelt med tanke på att de är helt nya i seniorfotbollen så jag kan inte klandra dem för någonting. 

Ser du det som en riktig floppsäsong?

– Javisst är det så. Med vårt spelarmaterial på pappret har vi ett riktigt bra lag. Andra lag funderade till och med på om vi skulle vara i toppen. Jag hade 22 man när vi sprang intervaller och rullade däck i 14 minus i vintras. Nu har jag fem a-lagsspelare i snitt. Den kontrasten förstår jag mig inte på. Det är klart att det är en flopp, vi ska inte åka ner i sexan. Vi spelade jämnt mot de bästa lagen och föll ihop i två matcher, Ariel borta och DSK borta. 

Blir du kvar som tränare i klubben?

– När jag skrev på för Målilla var min grundtanke två-tre år framåt. Jag har köpt ett hus som är ett stort renoveringsobjekt och jag ska bli pappa i mars. Om vi hade haft en bra säsong är det svårt att tacka nej. Det är svårt för mig att motivera en fortsättning när jag tänker tillbaka på årets säsong. Det är ett slag i magen efter en sådan här säsong. Jag är så trött och blir uppgiven. Det lutar mer åt att jag inte fortsätter men jag har inte stängt dörren helt och hållet. Jag måste få lite distans på säsongen och landa lite. Jag ska försöka ta ett beslut så snabbt som möjligt för klubbens skull. 

Målillas målskyttar mot Fårbo var Daniel Skoog två och Eric Ottosson ett. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt