Annons:

VIF värvar lovande Hultsfredstalanger med offensiva kvaliteter

Selatin Shaljani och Ahmed Tarabeih har kritat på för Vimmerby IF. Foto: Ossian Mathiasson

VIF värvar lovande Hultsfredstalanger med offensiva kvaliteter

Vimmerby IF ser ut att få ett bra lag 2022. Nu förstärks truppen med två unga, lovande spelare från Hultsfred: Ahmed Tarabeih och Selatin Shaljani. 

Annons:

Vimmerby IF plockade nyligen tillbaka Niklas Gunnarsson efter en ettårig sejour i Frödinge/Brantestad SK. 

I samband med torsdagskvällens regniga träningspass på Arena Ceos presenterade David Lindgren nyförvärv nummer två och tre. 

"Bra för min egen utveckling"

Selatin Shaljani har flyttat hem till Hultsfred igen efter att ha avbrutit sina studier på fotbollsgymnasiet i Jönköping. Nu står det klart att han spelar för VIF i division 4 2022. 

– Det som har varit avgörande för mitt beslut är att jag känner att det är en härlig grupp i Vimmerby och att jag vill hålla mig rätt så nära familjen. Att gå till Vimmerby IF känns bra för min egen utveckling då jag ser att jag har goda chanser till speltid här, säger Selatin Shaljani.

Vimmerby IF siktar på att avancera i seriesystemet och Shaljani har en lika högt uppsatt målbild.

– Målsättningen är att gå upp i division 3 och vi ska göra allt vi kan för att komma upp i seriesystemet. 

Vad är dina styrkor som fotbollsspelare?

– Jag ska försöka göra så många poäng som möjligt och försöka hjälpa laget så mycket jag kan. 

Var det ett lätt beslut?

– Nej, inte så. Högsby IK och Oskarshamns AIK har kontaktat mig. Jag kände efter att ha funderat en stund att Vimmerby är bäst för mig. Det är roligare att spela i ett lag där man känner folk. 

Tarabeih skrev på i dag

Hultsfredskillen Ahmed Tarabeih har i många säsonger spelat fotboll i SK Lojal och tillbringade årets säsong med IFK Oskarshamn i division 4. Han kritade på kontraktet med VIF i dag. 

– Det är närmare till Vimmerby än till Oskarshamn och Vimmerby IF är en bra klubb. Jag tror att jag kommer utvecklas här och ”PG” (Patrik Gunnarsson) är en bra tränare. Jag tror att vi kommer gå upp och jag kommer hit för att ta klivet upp i division 3. Jag tror att vi har kvaliteterna för att göra det. 

Den snabbe yttermittfältaren har på sistone provtränat med både Vimmerby och Gullringen – och VIF vann dragkampen om hans tjänster. 

– Det var aktuellt med Gullringen, Vimmerby och Lojal. Lojal är Lojal men det är division 6. Jag bestämde mig muntligt med VIF i tisdags, tränade med Gullringen i går men det känns bäst att gå till Vimmerby. Jag skrev på innan träningen idag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt