Annons:

Ung talang från grannklubb klar för VIF

Elin Lindqvist är klar för Vimmerby IF. Foto: Ossian Mathiasson

Ung talang från grannklubb klar för VIF

Vimmerby IF har gjort klart med talangfulla Elin Lindqvist. Hon ansluter till klubben från Hultsfreds FK. 

Annons:

Elin Lindqvist, 17, har bestämt sig för spel i Vimmerby. En uppgift Vimmerby Tidning var först att rapportera om. Lindqvist kommer från Hultsfreds FK, men tar nu steget över kommungränsen för spel med Vimmerby IF.

– Hon har tränat med oss ett tag och det är jättekul att hon har bestämt sig. Hon har velat lite ett tag och jag har förståelse för det. Hon har klubbhjärta, men jag tycker att hon gör rätt som tar chansen. Hon har stor kapacitet, säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Vad har hon för styrkor?

– Hon är väldigt bollsäker och har fint passningsspel. Hon ger också alltid järnet och har bra driv. Det finns mycket i henne, så hon gör helt rätt när det gäller hennes egen utveckling. 

Lindqvist tränade med VIF redan inför den gångna säsongen men då blev det aldrig någon övergång.

– Hon har känts mer sugen i år och varit jäkligt duktig. Det ska bli väldigt intressant. Hon kommer vara med och utmana om en plats. 

Central spelare

Elin Lindqvist är en central spelare och Rinaldo ser möjlighet att använda henne både som mittback och innermittfältare.

– Jag tycker truppläget set rätt bra ut. Vi har haft en del frågetecken, men "Natta" (Nathalie Johansson) var förstås en viktig förlängning. Många yngre har tagit chansen och vi ser verkligen fram emot säsongen.

VIF börjar träningsmatchandet redan första helgen i februari.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt