Annons:

Flera års väntan är över – Mörlunda tillbaka med seniorlag i seriespel

Joakim Svensson ser fram emot seriepremiären med Mörlunda GIF, klubben som är tillbaka med ett seniorlag i seriespel till årets säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Flera års väntan är över – Mörlunda tillbaka med seniorlag i seriespel

Mörlunda GIF är efter sex säsongers väntan tillbaka med ett seniorlag i seriespel på herrsidan. 
– Hela föreningen är på tårna, säger nye tränaren Joakim Svensson.

Annons:

Senast Mörlunda GIF hade ett a-lag i seriespel var säsongen 2015. 

Nu är väntan över. 

I år gör klubben comeback och det ska återigen spelas seniorfotboll på Lillesjö IP. 

– Vi har under våren varit lite splittrade på grund av en del skador, vilket har gjort att spelarna i truppen är ojämnt otränade. Det finns frågetecken kring var vi står. Däremot ser vi fram emot det som komma skall. Hela föreningen är på tårna och på gång så det har varit en så himla rolig vår med att vara en del av detta projekt, säger Joakim Svensson. 

Traktens största ledarstab

Klubben har ett 30-spelare i truppen och traktens i särklass största ledarstab med Joakim Svensson som huvudtränare och nio (!) ledare. 

– Att ha en sådan organisation kring laget är jag inte van vid sedan tidigare. Vi har jättemycket folk och man far nästan illa på träningarna. Man tycker liksom att man gör ingenting. Det är underbart att bara kunna koncentrera sig på träningen när jag får jättefin hjälp av folk runt laget., säger Joakim Svensson. 

Vad fokuserar du på i din roll som huvudtränare?

– Hålla fokus på träningar och se till att vi får igång en träningsgrupp som vill komma och träna vecka efter vecka. Det vi håller på att bygga upp tar tid då vi har folk som pluggar och har skadebekymmer. Vi har hela tiden sagt att vi tar det som ett uppstartsår och att resultaten inte får vara det viktigaste. Vi ska ha kul på träningarna och hitta glädjen i föreningen, säger Joakim Svensson. 

Hur långt kan det räcka om vi pratar tabellplacering?

– Får vi till det, håller oss hela och friska och gör en topprestation i varje match så kan det vara realistiskt med en mittenplacering. Alla som håller på med idrott vet att det måste till både flyt, medstuds och stolpe in. Det ska bli jätteroligt att seriespelet äntligen drar igång. 

"Få ihop det som en enhet"

Mörlunda inleder seriespelet med bortamatch mot Rödsle BK på Arena Oskarshamn på lördag. 

– Jag har ingen direkt känsla och vet inte hur de har gått på försäsongen. Vi ska gå ut och ge det en ärlig chans och det finns bra saker att ta med sig från träningsmatcherna som vi har spelat. Vi måste ihop det som en enhet och när vi väl spelar märks det väldigt väl att vi inte känner varandra spelmässigt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt