Annons:

Besvikelse efter dubbla skadegörelser på kort tid –

Två gånger på kort tid har Smalspårsföreningen drabbats av skadegörelse, nu senast krossades två fönster på stationshuset. Foto: Privat

Besvikelse efter dubbla skadegörelser på kort tid – "Har inga fiender"

Nu har det hänt igen. Två gånger på kort tid har Smalspårsföreningen Hultsfred fått fönsterrutor krossade på sitt stationshus.
– Vi har inga fiender, säger Joakim Björk, som är märkbart besviken.

Annons:

En gång i mitten av april och nu tre veckor senare har smalspårsföreningens medlemmar i Hultsfred tvingats konstatera att man utsatts för skadegörelse.

– Huset är ett år gammalt och vi har tyvärr ingen övervakning, så vi vet inte vem som gjort det. Det är ett busstreck som återkommit, säger Joakim Björk, stations- och dressinansvarig och närmste kontakt för föreningens ferieungdomar.

Sten på golvet 

Första gången krossades ett fönster, det var någon gång mellan den 11-12 april. Den här gången har två fönster förstörts någon gång mellan den 28 april och 3 maj.

– Det var en av våra ideellt arbetande medlemmar som upptäckte det. Vi kan se att det kastats sten, för det ligger en på golvet precis nedanför fönstret och en stor sten utanför.

Jag hör att du är besviken, vad tänker du kring att ni utsatts för detta?

– Det är jättetråkigt när vi är så öppna och vill vara tillgängliga för turister och andra, att det finns de som vill förstöra för oss när vi bara vill arbeta för en god saks skull.  

Har skadegörelsen ökat sedan ni flyttade från Björkudd in till centrum?

– Över tid har vi haft en del skadegörelse och inbrottsförsök, så det har hänt där också. Så där hade vi fönsterluckor för den skull, men det är ju inte så trevligt att behöva stänga varje gång. Vi vill att det ska synas att det är aktivitet.

"Sprider gott omkring oss" 

Föreningen hade verkligen hoppats att det inte skulle ske skadegörelser vid stationen.

– Just för att det vi gör skapar glädje hos många, det är en familjeaktivitet och vi har nio ungdomar som jobbar hos oss varje sommar. Så vi knyter mycket kontakter och tycker oss ha ett gott rykte, att vi sprider gott omkring oss.

– Samtidigt tror vi inte att det här är just mot oss som förening, utan rena busstreck. Det vill jag tro att det är, vi har inga fiender.

Skadegörelsen har polisanmälts båda gångerna.

– Vi vet inte vad det kostar än, om det ens är lönt att ta på försäkringen. Det rör sig nog inte om några jättestora pengar, men vi är en ideell förening, så det är en kostnad för oss som är väldigt tråkig att ta, säger Joakim Björk.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt