Annons:

Lojal besegrade serieledande Överum: ”Vaknade till”

Kastriot Jashari gjorde två av Lojals mål. Foto: Ossian Mathiasson

Lojal besegrade serieledande Överum: ”Vaknade till”

Lojal slog tillbaka Överum med 4-2 på hemmaplan i dag. Ett resultat som bäddar för en dramatisk avslutning i division sex.

– En bra match av oss och en riktigt skön seger, säger Lojal-tränaren Filip Ingemarsson.

Annons:

Överums IK såg ut att ha kopplat ett stadigt grepp om förstaplatsen. Efter SK Lojals 4-2-triumf i dag ser det betydligt mer öppet ut.

– Viktigt att vinna mot dem och förstöra deras planer på serieseger litegrann, säger Filip Ingemarsson, vars Lojal ändå är sex poäng bakom Överum.

Spelade enklare

Överum tog förvisso ledningen med 1-0 efter en knapp kvart, men den första halvleken tillhörde Lojal. Innan halvtid hade hemmalaget vänt till en 3-1-ledning. Tidigt i den andra halvleken utökades den till 4-1.

– I första halvlek var vi klart bättre än dem. Efter deras mål vaknade vi till och tog tag i det, vi styrde och förde spelet på ett bra sätt. Vi spelade enklare och med lite mer marginal i försvarslinjen än vi gjort tidigare, säger Filip Ingemarsson.

Hans kollega i Överum, Martin Rosén, var inte alls nöjd.

– Första halvlek var skit av oss. Där tycker vi också att de fick två billiga straffar med sig, men allt är ju en tolkningsfråga. Efter deras 4-1-mål höjde vi oss och spelade jättefin fotboll. Vi tar med oss insatsen i den andra halvleken och att vi kämpade på bra där, säger Martin Rosén.

Tvåmålsskytt

Kastriot Jashari blev tvåmålsskytt för hemmalaget medan Erik Ingemarsson och Eron Ajdini fyllde på med varsitt mål. Tommy Danielsson och Albin Dahlström nätade för bortalaget.

I Lojal fick hela laget plusbetyg, med ett extra omnämnande till målvakten Abdullah Imad Takunah. I Överum var det ingen spelare som höjde sig över mängden.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt