Annons:

HFK extremt nära seriesegern – besegrade Storebro

HFK är extremt nära seriesegern efter vinsten mot Storebro. Foto: Arkivbild

HFK extremt nära seriesegern – besegrade Storebro

Hultsfreds FK var förstås stora favoriter mot Storebro IF. Gästerna levde också upp till förväntningarna och vann med 2-0.
– Det var i underkant, säger HFK-tränaren Sebasthian Svensson.

Annons:

Hultsfreds FK kunde ha säkrat seriesegern vid vinst mot Storebro IF samtidigt som IFK Västervik tappat poäng mot Gunnebo IF. Nu gjorde inte IFK Västervik det och guldhattarna får vänta ytterligaren en vecka med att åka fram. 

– Det ser onekligen bra ut, men av respekt för att det inte är helt klart så får guldhattarna vänta. Det hade kunnat bli pinsamt annars, säger HFK-tränaren Sebasthian Svensson.

HFK tog en tidig ledning efter mål av Tobias Nilsson. I övrigt var bortalaget inte överlägset i den första halvleken.

– Första halvlek var en bra och jämn match tycker jag. Efter en timme tappar vi orken lite och då är HFK bättre än oss. De vinner helt välförtjänt måste jag säga, säger Storebros tränare Peter Magnusson.

Klara för kval

Enligt Sebasthian Svensson radade hans lag upp chanser i den andra halvleken.

– I andra halvlek är det spel mot ett mål, men vi missar så många målchanser. Jag törs inte ens gissa hur många det är. Ströberg gör väldigt många räddningar, men vi missar också flera jättelägen. Det kunde ha blivit sju, åtta mål till så 2-0 var verkligen i underkant. Vi sa i paus att vi skulle visa att vi är värdiga seriesegrare och det gör vi i andra halvlek. Men jag vill inte ta ut något i förskott, utan det ska spelas om det.

Diego Nicolas Toribio Urrutia gjorde 2-0 för HFK i den andra halvleken. I och med förlusten är Storebro klart för negativt kvalspel.

– Vi får ta med oss den här insatsen. I en timme spelar vi jämnt med seriens bästa lag. Det bådar gott, säger Magnusson.

Bäst i Storebro var trion Fredrik Ströberg, Anton Palmér och Theo Eklund. Hos HFK stack Sebastian Strömbom, Tobias Nilsson och Emil Tapper ut.

– Hela laget ska berömmas för andra halvlek. Då syns det varför vi leder serien, säger Svensson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt