Annons:

Mörlunda har tränat stenhårt – prestigemöte väntar direkt

Mörlunda, här representerat av tränartrion William Steinholtz, Joakim Blomberg och Ludwig Bjerkert, ser fram emot seriepremiären mot Målilla. Foto: Mörlunda GIF

Mörlunda har tränat stenhårt – prestigemöte väntar direkt

Förra året blev Mörlunda GIF hårt straffat för sin dåliga ork. Det ska inte upprepas i år. 
– Vi har kört väldigt hårt under försäsongen med mycket löpning och backintervaller, säger tränaren Joakim Blomberg inför fredagskvällens derby hemma mot Målilla GoIF.

Annons:

Resultatmässigt blev inte comebacksäsongen särskilt rolig för Mörlunda GIF, som stannade på sex inspelade poäng i division sex förra året.

– Vi hade det tufft och orken knäckte oss egentligen hela förra säsongen. Vi var dessutom väldigt skadebenägna och jag tror inte att vi spelade med samma lag två matcher i rad någon gång. Trots det hade vi väldigt roligt och man såg att det fanns något bra att bygga på om vi skulle ge det en ärlig chans, säger Joakim Blomberg, som är ny huvudtränare i Mörlunda.

Bredden är styrkan

Under vintern är det just vad ledare och spelare har gjort.

– Försäsongen har varit väldigt bra och vi har kört väldigt hårt med mycket löpning och backintervaller. Min filosofi är att i division sex klarar man sig långt om man är ett vältränat lag. Förra året, när jag själv var med och spelade, kände jag att vi orkade i 30 till 40 minuter och i den andra halvleken var vi i stort sett aldrig med. Det ska det bli ändring på i år, säger Joakim Blomberg.

Totalt har Mörlunda knappt 30 spelare i truppen och klubben kommer även att ha ett utvecklingslag i seriespel den här säsongen.

– Vi har bra bredd och jag tycker att vi har 17-18 spelare som är ganska likvärdiga. Om vi saknar några spelare så kan vi fylla upp på ett bra sätt. Det är vår styrka. Det svåra som tränare är att jag måste göra ganska många besvikna som inte kommer få starta mot Målilla på fredag.

Mycket känslor

Derbyt mot Målilla GoIF, som spelas på Lillesjö IP på fredagskvällen, är lika med Mörlundas seriepremiär. Målilla å sin sida har redan premiären avklarad och där blev det seger med 4-3 hemma mot Fårbo.

– Jag känner i stort sett hela Målillas trupp och har varit assisterande tränare åt Roger Rönnlund (Målillas tränare, reds. anm.) tidigare. Inget av lagen vill ha favoritskapet. Med tanke på att det är vårt andra år och att vi har mycket nytt folk tycker jag absolut inte att vi ska ha det. Jag ser Målilla som favorit, men jag vet också vad vi besitter när vi spelar fullt ut, säger Joakim Blomberg.

Hur går tankarna inför matchen?

– Det går inte att få en större morot att jobba mot än en hemmapremiär mot Målilla. Sen måste vi tänka på att säsongen inte hänger på den här matchen, men alla i laget är såklart väldigt taggade. Jag tror att det blir en intensiv och het match med mycket känslor där man kommer försöka psyka det andra laget för att de ska tappa fokus. Jag kommer jobba stenhårt för att mina spelare ska lägga fokus på andra saker. Min förhoppning är att vi ska kunna trötta ut Målillas spelare tack vare en bättre försäsong.

Steinholtz sticker ut

Mörlunda har fyllt på truppen med nio nya spelare inför den här säsongen. Den som sticker ut allra mest är William Steinholtz, som hämtats från IFK Oskarshamn.

– Alla nya spelare har sina egna spetsegenskaper. William är ett väldigt offensivt hot med bra teknik och en säkerhet i avsluten. Jag hoppas att han kan stänka in ett antal mål i år.

Vad har ni för målsättning?

– Först och främst att nå en bättre placering än förra året. Kan vi hamna runt mittenstrecket, gärna på övre halvan, skulle vi som förening se en utveckling och vara nöjda. Med spelarmaterialet vi har kanske vi kan titta ännu högre upp. Vi håller också på att lära oss en ny spelidé med fokus på att spela en rolig, rullande och offensiv fotboll. Jag vill inte att det ska vara som förra året där vi fick försvara oss i 90 minuter utan vi vill kunna äga boll och spela på backen, säger Joakim Blomberg.

Fakta

Mörlunda GIF (division 6)

Nyförvärv:Rikard Robertsson (Fågelfors IF), William Steinholtz (IFK Oskarshamn), Gustav Lindqvist (IF Stjärnan), Simon Rydén (Målilla GoIF), Jonathan Sahlström (Virserums SGF), Muhammad Saad Eddin (do), Abdullah Al Hariri (do), Alaa Al-Saadi (do) och Vitali Arbuzov.

Förluster:Joakim Blomberg (slutat).

Seriefavoriter:”Jag tror att det står mellan Fårbo, Målilla och Fågelfors”, säger Joakim Blomberg.

Lagen i division 6 Oskarshamn:BB 2001, Fliseryds IF, Fågelfors IF, Fårbo FF, Krokstorps IF, Långemåla IF, Målilla GoIF, Mörlunda GIF, Rödsle BK.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt