Annons:

Ruben och Malva tilldelades stipendium på ungdomsavslutningen

Ruben Nyberg och Malva Österberg, unga fotbollsspelare i Virserums SGF, tilldelas varsitt stipendium från Moa Anderssons minnesfond till helgens ungdomsavslutning på Virumsvallen. Foto: Virserums SGF

Ruben och Malva tilldelades stipendium på ungdomsavslutningen

Ruben Nyberg och Malva Österberg, två unga fotbollsspelare i Virserums SGF, har uppmuntrats med varsitt stipendium från Moa Anderssons minnesfond. 

Annons:

Virserums SGF hade sin ungdomsavslutning inom fotbollen i söndags. Schemat bestod av internturnering, korv- och glasskalas och prisutdelning. 

– Det var en fin, solig höstdag med full aktivitet. Ungdomarna spelade mot varandra i olika åldrar och i olika lag. Det blev så härliga möten när stora mötte små och de stora tog hänsyn till de små, säger Carin Närklin Andersson. 

Ruben och Malva fick stipendier

Precis som tidigare delades stipendium ut till minne av Moa Andersson som gick bort för lite drygt sex år sedan. 

Stipendierna delas ut till de som likt Moa Andersson visat det där extra både på och utanför planen, som ställer upp för laget och sina lagkamrater. 

I år gick stipendierna till Ruben Nyberg och Malva Österberg, som uppmuntrades med 1 000 kronor, en tavla med Moas foto och motivering och en glasplakett. 

Minnesfonden har fått in pengar efter sommarens Kalmar FF-match och Moalopp och planerar för ett nytt evenemang i oktober. 

– Vi ska anordna en biodag för alla aktiva barn och ungdomar som spelar ishockey och fotboll i Virserums SGF söndagen den 22 oktober. Det blir en biodag med två olika filmer, en för de yngre och en för de äldre, säger Carin Närklin Andersson. 

Fakta

Motivering till årets stipendiater till Moa Anderssons minne: 

Ruben Nyberg: En spelare som alltid kommer med ett leende till alla träningar och matcher. Ruben gör alltid sitt bästa och är en spelare som "peppar" sina medspelare att utvecklas både som spelare och individer. Ruben är en stor trygghet i laget. 

Malva Österberg: En spelare som alltid gör sitt bästa som utespelare och som målvakt. Malva är en bra lagkamrat som alltid stöttar och "peppar" sina lagkamrater och vill att alla ska behandlas rättvist. Vi är väldigt glada att ha Malva i vårt lag.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt