Annons:

Klubbikonen tar över tränarsysslan i division 5-laget

Tjust IF FF har gjort klart med klubbikonen Niclas Andersson som ny huvudtränare för herrlaget som huserar i division 5. Foto: Ossian Mathiasson

Klubbikonen tar över tränarsysslan i division 5-laget

Niclas Andersson är starkt förknippad med Tjust IF FF och har funnits med i klubben sedan starten 2007. Nu kan vår tidning berätta att han är klar för tränaruppdraget i föreningens herrlag. 
– Det stämmer. Det ska bli kul, säger han. 

Annons:

Pierre Tegenstam och Torleif Dunsäter fick efter årets säsong besked om att de inte får fortsätta som tränare för Tjust IF FF. 

Nu kan vår tidning berätta att 40-årige Niclas Andersson, mångårig spelare i Tjust, tar över huvudansvaret för föreningens herrlag. 

– Jag har haft pojk- och ungdomslag i Tjust i nio års tid och de flyttar upp i a-laget nu. Jag tänkte att jag var ganska nöjd och färdig, men Tjust hörde av sig och ville att jag skulle fortsätta och ta över herrlaget. Jag fick tid på mig att tänka och stämma av med familjen och jag tänkte att det kan vara kul och sa att vi kör. Det bestämdes för två veckor sedan, säger Niclas Andersson.

Spelarna som flyttas upp i herrlaget är födda 2008. 

– Jag har också varit med spelarna födda 2007 som flyttade upp i herrlaget den här säsongen. Jag känner till majoriteten av de unga spelarna och jag känner till de gamla spelarna med tanke på att jag har spelat ihop med dem länge. Det finns gott om ungdomar som spelar fotboll i Tjust, säger Niclas Andersson. 

"Inte så att man kände sig älskad"

Han var med när Tjust IF FF bildades 2007, slogs i toppen av Elitfyran i början av 2010-talet och startade igång seniorverksamheten igen 2021. 

– Jag har varit med på många tåg. Vi hade bra år i Elitfyran där vi misslyckades med att ta klivet upp ett steg. Det skulle vi ha gjort för vi hade lag till det. De andra lagen hatade att möta oss och man var väl kanske en del i att lag hatade att möta Tjust. Det var inte så att man kände sig älskad av motståndarna, säger Niclas Andersson.

Nu väntar uppdraget som huvudtränare i klubben som han är starkt förknippad med. 

– Det ska såklart bli kul. För mig är det nytt, men ändå inte eftersom jag har haft pojklag och ungdomslag. Det är på en annan nivå nu så jag får steppa upp. Jag har inte hunnit tänka så mycket på nästa säsong. Vi ska först och främst försöka behålla alla spelare och sedan kan vi kanske spetsa till laget med någonting. Man får jobba hårt nu för att veta vad man ska ha för lag nästa säsong. 

Vad säger spelarna?

– Jag har snackat med de flesta spelarna och de flesta är positiva och ska stanna. Sedan vet man inte vad som händer under frimånaden. Det är en otäck månad som väntar där det kan hända en hel del. Det är positivt att de flesta har sagt ja och är positiva till att jag ska ta över herrlaget. 

Tjust har även gjort klart med Marcus Rosander som ska ta hand om målvakterna en gång i veckan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt