Annons:

Lotten fick avgöra mellan DSK och Tjust – här är matcherna i nästa cupomgång

Tjust IF FF får spela vidare i Toyota Cup efter lottning mot Djursdala SK. De två lokala lagen hamnade på sex poäng, +6 i målskillnad och åtta gjorda mål. Foto: Ossian Mathiasson

Lotten fick avgöra mellan DSK och Tjust – här är matcherna i nästa cupomgång

Toyota Cups gruppspel är avslutat. Nu väntar cupspelet med utslagningsmatcher. Lottdragning fick avgöra vilket lokalt lag som skulle ta den 14:e och sista platsen. Tjust IF FF norpade platsen precis framför ögonen på Djursdala SK.  

Annons:

Den första omgången av Toyota Cup, det vill säga gruppspel med fotbollslag i division 5 och division 6 på herrsidan, har avgjorts under mars månad. 

Med tanke på rekordintresset med 183 anmälda lag fick Smålands Fotbollförbund lägga till en extra omgång i cupspelet. De 33 gruppsegrarna och de 14 bästa tvåorna går vidare till andra omgången där lag från division 4 går in och cupspelet börjar. 

Lottdragning fick avgöra

Lottningen av två geografiska områden drog ut på tiden till följd av försenade matcher i två grupper. I dag blev den lottade spelordningen för andra omgången komplett.

Det krävdes minst sex poäng och +6 i målskillnad från gruppspelet för att vara bland de 14 bästa tvåorna.

Djursdala SK och Tjust IF FF hamnade båda på +6 och åtta gjorda mål och där krävdes lottning för att avgöra vilket lag som tar den 14:e och sista platsen. Här drogs Tjust som vinnarlag och går därmed vidare i cupen. 

Noterbart är att DSK inte fick chansen att vinna med större siffror än 3–0 i sin sista match då Gamleby FF lämnade walk over. 

10 april gäller som speldag om inte föreningarna kommer överens om ett annat speldatum.

Matcher med lokalt intresse i omgång två: 

IFK Västervik–Västerviks FF

Södra Vi IF–Holsby SK

SK Lojal–Näshults IF

Tjust IF FF–Fårbo FF

Ekenässjöns IF–IFK Tuna

Frödinge/Brantestad SK–Gullringens GoIF

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt