Annons:

  • Mikkonen gjorde blixtcomeback i Målilla – hamnade i händelsernas centrum

    Christoffer Mikkonenvar tillbaka i Målillas mål för en match och hamnade i händelsernas centrum. Foto: Linus Johansson

  • Mikkonen gjorde blixtcomeback i Målilla – hamnade i händelsernas centrum

    Situationen som lite senare ledde fram till ett rött kort. Foto: Linus Johansson

Mikkonen gjorde blixtcomeback i Målilla – hamnade i händelsernas centrum

I höstas lämnade Christoffer Mikkonen Målilla och flyttade uppåt i landet. I derbyt mot VSGF/JAIK var han tillbaka i Målillamålet för en kväll och hamnade i händelsernas centrum.
– Det var jättekul att spela med gänget igen och att vara tillbaka i rödvitt för en match, säger Mikkonen efter 2-0-triumfen.

Annons:

I Målilla har Christoffer Mikkonen i många år varit en säker sista utpost. Men efter att han flyttade till Vagnhärad i höstas har han sadlat om. I år har han agerat mittback i division sex-laget Västerljungs IF.

– Jag har gjort fyra, fem kassar där. Det är väl rätt bra för en gammal målvakt, skrattar han. 

”Var inget snack”

För en vecka sedan kom ett samtal från Målilla, som ville att Christoffer Mikkonen skulle komma hem och spela seriefinalen mot VSGF/JAIK. Detta då den ordinarie målvakten Patrik Johansson inte var disponibel.

– Det var inget snack när de ringde utan det var bara tagga till och åka ner. Det var jättekul att spela med gänget igen. Sen har jag ju inte varit målvakt den här säsongen, men det funkade bra.

”Armbågar här och där”

Derbyt var stundtals riktigt hårt och det fick inte minst Christoffer Mikkonen känna av. Vid två tillfällen i den andra halvleken blev han liggande i gräset efter dueller. Första gången slutade det med rött kort för VSGF/JAIK-spelaren och andra gången med ett gult kort.

Vad säger du om det röda kortet?

– Med den satsningen han gjorde där är det ju minst gult kort. Sen tycker jag att den andra situationen, där deras spelare fick gult kort, var mer utvisning. Överhuvudtaget var det en riktigt hård match, jag tycker att domarna tillät en hel del. Det var lite armbågar här och där, men det är väl så det ska vara i ett derby, säger Christoffer Mikkonen.

Mikkonen kommer inte att spela några fler matcher med Målilla utan redan på söndag är han tillbaka som mittback i Västerljung.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt