Annons:

HFK kan gå till sommarvila som serieledare – jagar femte raka segern

Hultsfreds FK hoppas på ett nytt segerjubel i kväll. Foto: Linus Johansson

HFK kan gå till sommarvila som serieledare – jagar femte raka segern

Hultsfreds FK är i storform. I kväll spelar laget sin sista match innan sommaruppehållet och vid seger borta mot Blomstermåla går laget upp i serieledning.

Annons:

Efter en lite trevande start har Hultsfred verkligen fått upp farten i division fyra. I skrivande stund är laget tvåa i tabellen, en poäng bakom Pukeberg och tre poäng före Hossmo. HFK är det sista av topplagen som spelar innan uppehållet och laget kan därmed få gå till vila som serieledare. För att så ska bli fallet krävs minst en poäng i kvällens bortamatch mot Blomstermåla.

– När vi hade fem matcher kvar till uppehållet tänkte jag att Pukeberg, vi och Hossmo skulle kunna vinn våra matcher som var kvar och att vi i sådana fall skulle gå till sommaruppehåll i serieledning. Kan vi se till att vinna i kväll också sätter vi lite press på Pukeberg. Visst, de har en match mindre spelad då, men vi skulle vara två poäng före, säger HFK-tränaren Jerker Einarsson.

”Ett lag vi ska slå”

HFK-tränaren tycker att uppehållet kommer både passande och mindre lägligt.

– Det vore nästan gött om det hade fortsatt nu när vi har farten uppe. Samtidigt ska det bli skönt att få lite ledighet. Det känns på träningarna att det har varit mycket nu ett tag. Vi kommer att skicka med killarna lite sommarträning och sen samlas vi igen den 1 augusti och inleder med en träningshelg för att komma igång lite.

Dina tankar inför matchen mot Blomstermåla?

– Vi har mött dem både på försäsongen och i en seriematch och har vunnit båda matcherna. Vi har bra koll på dem. Det är ett bra lag som gör mycket mål och de ligger ju med i mitten av tabellen. När vi mött dem har de haft en bra mix i laget. Sen tycker jag att det är ett lag vi ska slå, säger Jerker Einarsson.

Hultsfred kommer till spel utan Christopher Einarsson (avstängd) och Oscar Karlsson (skadad).

Fakta

HFK-laget i kvällens match mot Blomstermåla:

Målvakt: Joacim Johansson.

Backlinje: Charlie Olsson, Alexander Gustavsson, Kevin Olsson, Ludwig Strömbom.

Mittfält: Martin Johansson, Pierre Fransson, Sebastian Strömbom, John Svensson.

Anfall: Albert Johansson, Filip Ingemarsson.

Bänk: David Tegberger Meris Hasanbegovic, Robin Gunnarsson, Alexander Bragstad och Ardit Zekaj.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt