Annons:

HFK föll igen – missade många lägen: ”Slut på ursäkter”

Jerker Einarssons Hultsfred föll på nytt i division 4. Foto: Ossian Mathiasson

HFK föll igen – missade många lägen: ”Slut på ursäkter”

Elva förluster på tolv matcher och elva tunga poäng upp till säker mark. Läget för Hultsfreds FK blir allt mer prekärt i division 4.
– Precis som i tidigare matcher skapar vi hur mycket som helst men får inte in bollen, säger tränaren Jerker Einarsson.

Annons:

Hemmamatchen mot IFK Oskarshamn gav inga poäng för Hultsfred som föll med 0–3. De senaste förlusterna har helt klart påverkat spelarnas självförtroende även om starten var bra. 

– Oskarshamn har ett läge och gör ett mål i första halvlek medan vi har flera klara chanser som vi bommade. Som det såg ut i första halvlek så är jag förvånad över att vi låg under med 0–1 i paus, säger Jerker Einarsson. 

Hultsfred skulle komma ut och fortsätta på den inslagna vägen efter paus men det gick inte vägen. Oskarshamn utökade till 2–0 i mitten av andra halvlek och satte spiken i kistan med 3–0 på tilläggstid. 

– Vi pratade om att fortsätta spela men det var stela ben. De tog över och var bättre i andra halvlek. Oskarshamn är ändå ett av de sämsta lagen som vi har mött men målen måste in, säger Einarsson och fortsätter:

– Jag skyller hela tiden på något och nu är det slut på ursäkter. Det är samma sak i varje match, vi missar för många chanser, säger han. 

Hur ser du på sitsen som ni sitter i?

– Det är klart att det har gått troll i det, det finns inte samma gnista. Det gäller att vi gräver fram krigarsinnet nu och jag har tänkt överge 4–4–2 och satsa på ett annat system. Det gäller att spelarna ställer upp och klarar av det, säger han. 

Klart bäst i HFK var Christopher Einarsson och Robin Gunnarsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt