Annons:

Hoppet om en kvalplats lever – Albert satte fyra mot Ängö

Fyra nya mål av Albert Johansson blev det på lördagen.

Hoppet om en kvalplats lever – Albert satte fyra mot Ängö

Total utklassning. Det blev det när Hultsfreds FK körde över Ängö BK med 6-1 på Knektavallen. Nu lever hoppet om en kvalplats.
– Vi ska göra vad vi kan, säger HFK-tränaren Jerker Einarsson.

Annons:

Men det började inte så särskilt bra för HFK. Gästande Ängo, som inte hade med sig någon avbytare, tog ledningen med 1-0.

– De hade en chans och gör 1-0 på den. Vi började ganska trevande, men efter 1-1-målet börjar vi ta rätt löpningar och springer för varandra, säger Jerker Einarsson. 

HFK gick fram till 3-1 innan halvtidsvilan. 

– Det var lite turmål får man väl säga, men sedan rullar det på bra i andra halvlek.

Detta trots att hårdföre Christopher Einarsson blev utvisad efter en timmes spel.

– Även att vi är en man mindre så rullar vi ut dem. Det är väl det mest glädjande, att vi har tålamodet och rör oss så pass bra att vi får tid på oss hela tiden. Det är positivt.

Albert fyramålsskytt

Till slut blev det 6-1. Skyttekungen Albert Johansson kunde räkna in fyra nya mål i den stora samlingen. Kevin Ohlsson och John Svensson gjorde varsitt. 

Hossmo fick bara 3-3 mot Färjestaden, vilket betyder att HFK är två poäng bakom och fortfarande har chans att nå kvalplatsen. Nu möter Hossmo Ängö i den sista omgången.

– Nu spelar de också med kniven mot strupen. Vinner vi och de kryssar, så tar vi kvalplatsen. För oss är det oförändrat läge förutom att vi har någonting att spela för med säkerhet. Vi ska göra vad vi kan och Ängö lovade att störa dem, så vi får hoppas på det.

Jerker Einarsson ville ge beröm till hela laget för den finfina andrahalvleken.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt