Annons:

Dråpslag för HFK: Skyttekungens säsong är över – opererades i tisdags

Albert Johansson har spelat sin sista match för året. Foto: Ossian Mathiasson

Dråpslag för HFK: Skyttekungens säsong är över – opererades i tisdags

Hultsfreds FK jagar en kvalplats till division tre. Den sista seriematchen och ett eventuellt kvalspel får laget dock spela utan skyttekungen Albert Johansson.
– Klart att det är tråkigt, men jag är inte alls orolig, säger Albert Johansson, som opererade en axel i tisdags.

Annons:

Det är en axelskada som Albert Johansson drog på sig på den tiden han spelade handboll som nu har opererats. Därmed missar han den sista seriematchen borta mot Västerviks FF och ett eventuellt kval till division tre.

– Albert hade en operationstid redan i augusti, men då bad han om att få den uppskjuten. Han försökte göra samma sak igen, men den här gången var det svårare. Klart att det är jäkligt tråkigt att det kommer just nu, men vi har vetat om det ett tag. Albert har ju gjort 30 mål så det är klart att vi kommer sakna honom där framme, säger HFK-tränaren Jerker Einarsson. 

Einarsson avstängd

Albert Johansson själv säger så här:

– Klart att det är tråkigt att inte kunna slutföra säsongen, men jag är inte alls orolig. Vi har flera hungriga spelare i laget som gör ett minst lika bra jobb som jag på planen.

Inför den sista omgången, där Hultsfred möter Västerviks FF på bortaplan, är HFK trea i serien. Upp till Hossmo på kvalplatsen skiljer det två poäng. Vinner Hultsfred sin match får Hossmo inte ta mer än en poäng borta mot Ängö för att HFK ska få kvala till division tre.

– Det blir spännande och för vår del handlar det ju om att sköta vår uppgift först och främst. Finns inte viljan där kan vi lika gärna få stryk, säger Jerker Einarsson.

Förutom Albert Johansson saknas även Christopher Einarsson, som är avstängd.

Jämfört med senaste matchen kommer Filip Ingemarsson och Meris Hasanbegovic in i startelvan.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt