Annons:

Målvaktskrisande VSGF/JAIK fick ställa utespelare i mål – föll knappt

Emir Asics VSGF/JAIK föll med 2–3 mot Fågelfors i Toyota Cup. Foto: Ossian Mathiasson

Målvaktskrisande VSGF/JAIK fick ställa utespelare i mål – föll knappt

En trevande första halvlek men betydligt bättre efter paus. VSGF/JAIK föll ändå med 2–3 i första Toyota Cup-matchen mot division 5-laget Fågelfors.

Annons:

Cupmatchen mot Fågelfors på Sparbanksvallen i Högsby blev en match med två olika ansikten, enligt Emir Asic. 

– I första halvlek var Fågelfors det bättre laget. Det syntes tydligt att det var vår andra match på stora ytor, vi var inte vana vid det och passningsspelet stämde inte. Efter paus höjde vi oss betydligt och bjöd upp till kamp, säger Emir Asic. 

"Hade inget annat val"

VSGF/JAIK kom dessutom till dagens match utan målvakt då Belmin Hrustic och Edvin Emanuelsson var bortresta, vilket slutade med att utespelaren Alaa Al-Saadi fick ta på sig målvaktshandskarna.

– Vi hade inget annat val. Det var antingen Alaa eller Moberg (Albin) som skulle stå, vi bestämde att vi behövde Moberg på topp och det visade sig vara rätt. Han gjorde två mål på tre chanser, säger Emir Asic. 

Fågelfors tog ledningen med 1–0 innan VSGF/JAIK kvitterade och lät Fågelfors dra ifrån till 3–1. I mitten av andra halvlek gjorde Albin Moberg sitt andra mål för kvällen och gästerna lyckades inte komma närmare. 

– Vi försökte få in ett kvitteringsmål också men vi var inte tillräckligt vassa i offensiven. Det var ändå kul att se att vi inte gav upp, jag anser att vi sprang sönder dem. 

Bäst i VSGF/JAIK var Albin Moberg, Axel Arvidsson och Amer Asic, som fick beröm för sitt jobb efter paus.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt