Annons:

JUST NU: Zivic kliver av uppdraget –

Dragan Zivic blir inte kvar som huvudtränare i Vimmerby IF. Foto: Linus Johansson

JUST NU: Zivic kliver av uppdraget – "Totalt samråd"

Redan i tisdags skrev Dagens Vimmerby att Dragan Zivic tid som huvudtränare i Vimmerby IF snart var över. Nu har klubben meddelat det i ett pressmeddelande.

Annons:

I tisdags förnekade både VIF:s David Lindgren och huvudtränaren Dragan Zivic själv att något var på gång. Dagens Vimmerby hade dock trovärdiga uppgifter på att hans dagar i VIF var räknade och valde att publicera dem.

Nu skriver Vimmerby IF i ett pressmeddelande att det sker förändringar i ledargruppen.

"Att vara anställd i en inkluderande förening med väldigt bred verksamhet är en stor utmaning. Dragan Zivic har gjort ett väldigt gott arbete på alla fronter av sitt uppdrag som inneburit att vara ledarresurs i damtruppen, ansvara för extraträning för ungdomar, vara ledare i föreningens eftermiddagsverksamhet, leda idrottsaktiviteter på grundsärskolan och att ha huvudansvaret för föreningens herrlag. Det är en utmaning som Dragan hanterat väldigt bra. Tyvärr har situationen med familj och boende i Linköping inneburit extra påfrestning och Dragan har under en period fört diskussion med styrelsen om att situationen kommer göra det svårt att fullfölja uppdraget med full kraft. I totalt samråd så har föreningen kommit överens om att Dragan kommer att kliva av uppdraget som huvudansvarig tränare för herrlaget och fram till sommaren enbart fullfölja övriga uppdrag för att sedan kunna återgå till arbete hemma i Linköping", skriver VIF i ett pressmeddelande.

Laget leds nu av assisterande tränarna Jesper Lätt, Johan Bengtsson och Mattias Borgstrand inför matchen mot Tenhult på lördag. På måndag kommer truppen informeras om upplägg inför närmsta framtiden.

Vi har varit i kontakt med Dragan Zivic som inte vill ge några kommentarer till Dagens Vimmerby i kväll.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt