Annons:

Säsongens bästa insats av HHF:

Axel Andersson Landholm var tillbaka efter avstängning och gjorde åtta mål för sitt HHF.

Säsongens bästa insats av HHF: "Ett slags kvitto på att vi kan"

Förra helgen åkte Hultsfreds HF på storstryk borta mot tabelltvåan HK Lif Blå. I dag mötte HHF samma motstånd hemma i Hagadal och svarade för en av säsongens bästa insatser. Trots det blev det förlust med tre bollar.

– Det som är skönt är att vi fick ett slags kvitto på att vi kan, säger HHF-tränaren Andreas Sundqvist.

Annons:

Nykomlingen i handbollstvåan, Hultsfreds HF, har haft en extremt jobbig höst. Förra helgen kom den nionde förlusten på lika många försök när HHF föll med 49-25 borta mot HK Lif Blå. Idag tog Hultsfred rejäl revansch på sig själva när man förvisso förlorade, men bara med 34-31 på hemmaplan mot samma lag.

– Det var flera stunder under matchen som vi gjorde det bra än vad det var stunder där vi inte gjorde det bra. Det var skillnaden mot många tidigare matcher. Sett till hela matchen är det den bästa insatsen vi gjort den här säsongen tillsammans med hemmamatchen mot VästeråsIrsta. Jag tror alla känner att det var skönt att få ett kvitto på att vi kan. Särskilt nu när vi går in i ett längre uppehåll kan det vara skönt att ha denna match som senaste match att utgå ifrån, säger Andreas Sundqvist.

Fick jobba i uppförsbacke

Halvvägs in i dagens match ledde hemmalaget med 7-3.

– Vi började med tre jättedåliga anfall, men sen vände vi på det och gjorde det väldigt bra resten av halvleken. Jag tror att de underskattade oss lite också i början och efter 15-20 minuter satte de in sina bästa spelare och vände på det.

Tio minuter efter att HHF gjort sitt 7-3-mål hade LIF Blå vänt till ledning med 10-7. Därefter tog sig Hultsfred in i matchen igen och i paus var bortaledningen bara ett mål, 12-11.

Inledningen på den andra halvleken var målmässigt jämn, men en kvart in i halvleken kom ett litet ryck från bortalagets sida. Det var ett ryck som HHF inte orkade komma tillbaka ifrån och till slut vann Lif Blå med 34-31.

– Vi fick jobba lite i uppförsbacke där, men killarna gjorde det bra och slutade aldrig att försöka, säger Andreas Sundqvist.

Nöjd med mantaliteten

HHF-tränaren var nöjd med sitt lags insats sett över 60 minuter.

– Jag vill ge ett plus till hela laget för kämpainsatsen och mentaliteten de visade idag. Sen måste jag lyfta fram Felix (Andersson) i målet. Framförallt i den första halvleken stängde han stundtals igen fullständigt. Axel (Andersson Landholm) och Gustav (Föghner) stack också ut, säger Sundqvist.

Hultsfred går nu till juluppehåll som nollpoängare efter tio raka förluster.

– Under jul och nyår kommer vi försöka lägga in lite träningar när spelarna som bor på annan ort är hemma. Sen ska killarna förstås få lite ledigt också.

Vad krävs för att ni ska börja vinna matcher och klättra i tabellen?

– Att vi håller nivån vi hade idag i 60 minuter i alla matcher. Sen finns det lite saker vi behöver jobba på. Det handlar framförallt om att minimera de tekniska felen framåt samt att vi behöver jobba ihop oss lite i försvarsspelet.

HHF:s målskyttar mot Lif Blå: Axel Andersson Landholm (8), Gustav Föghner (8), Adrian Söderpalm (7), Elias Landholm Andersson (5), Gustaf Örnros (1), Oskar Andersson (1), Rasmus Hesselgård (1).

Tabellen finns HÄR.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt