Annons:

Ingen poäng på elva matcher – så ska HHF bryta dystra sviten

Hultsfreds HF ligger sist i division 2 och står fortfarande utan poäng efter elva matcher. Kommer första poängen hemma mot IFK Nyköping på lördagen? Foto: Stefan Härnström

Ingen poäng på elva matcher – så ska HHF bryta dystra sviten

Elva raka förluster. Det är hög tid för Hultsfreds HF att spela till sig första segern mot bottenkonkurrenten IFK Nyköping i handbollens division 2. 

Annons:

Hultsfreds HF och IFK Nyköping är fastcementerade i botten av division 2 och har noll respektive två poäng på elva matcher.

Lördagens match i Hagadal är en måstematch som inget av lagen har råd att förlora i jakten på nytt division 2-kontrakt. 

Hultsfreds HF har stor chans att ta både första poängen och första segern för säsongen. 

– Det är det verkligen och det siktar vi på att göra nu. Det är en sån match som vi på pappret ska vinna. Det är viktigt att vi får till ett bra spel som gör att vi kan vinna, säger tränaren Andreas Sundqvist. 

Vad vill du se från ditt lag rent spelmässigt? 

– Hittills har det varit alldeles för snällt i försvaret, det är lite för stora luckor och lite för enkelt att komma igenom oss. Jag vill se tuffare tag i försvarsspelet, att vi jobbar mer för varandra och att vi minimerar antalet tekniska fel framåt. 

Svårt utgångsläge för nollpoängaren

HHF måste passera tre lag för att ta sig upp på säker mark. Upp till Mantorp på säker mark är det tio poäng med elva matcher på programmet. 

Hur ser du på era chanser att fixa nytt kontrakt?

– Jag ser möjligheterna och tror fortfarande på det. Nu kommer det fem matcher där vi har chansen att vinna allihopa. Vi har haft flera tuffa bortamatcher under hösten och nu vänder det och vi får möta dem hemma istället. Där har vi alltid chans att kunna störa vilket lag som helst i den här serien. Jag ser positivt på vårsäsongen. 

Trots att HHF har förlorat samtliga elva seriematcher är det inga fel på stämningen i truppen. 

– Vi har lyckats med att behålla en god stämning i truppen och det är i mångt och mycket spelarnas förtjänst. Är det något som har funkat i år så är det stämningen i truppen och det har inte ändrat någonting från början av säsongen. 

Enda frågetecknet i HHF-lägret är Gustaf Örnros medverkan. 

– Han fick hjärnskakning i början av veckan. Jag vet inte hur mycket eller om han kan spela överhuvudtaget, annars är alla spelare med. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt