Annons:

18:e raka förlusten – degraderingsklart HHF är fortsatt utan poäng

Hultsfreds HF fortsätter förlora i handbollens division 2. 18:e raka förlusten kom borta mot VästeråsIrsta HK i dag, 32–24. Foto: Stefan Härnström

18:e raka förlusten – degraderingsklart HHF är fortsatt utan poäng

Ett degraderingsklart Hultsfreds HF inkasserade sin 18:e raka förlust borta mot VästeråsIrsta HK. Nu har HHF fyra matcher på sig att försöka få med sig någon poäng från årets säsong i division 2. 

Annons:

Hultsfreds HF har inte räckt till under nykomlingssäsongen i division 2 och inkasserade den 18:e raka förlusten i dag. VästeråsIrsta HK, ett lag som ligger några placeringar före HHF, vann med 32–24. 

HHF svarade för en fullt godkänd första halvlek och var i underläge med 16–14 i halvtid. 

– En hackig första halvlek med mycket utvisningar. Det var jämnt i halvtid och jag är på det stora hela nöjd med första halvlek, säger Andreas Sundqvist, tränare i Hultsfreds HF. 

Vad är det som funkar i ert spel?

– Vi stressar inte alltför mycket framåt utan vi rullar boll relativt bra och kommer till bra lägen som vi sätter dit. Vi får också lite mer skytte med Gustaf Örnros och det gör att försvaret måste lyfta lite och det skapar luckor för andra spelare, vilket är tacksamt. Han har längden och tyngden att kunna vara ett skyttehot och det var han i början av matchen. De måste ändra om i sin uppställning och då kan han släppa vidare bollen och ge andra spelare bra lägen, säger Andreas Sundqvist. 

"För sent och vi hinner inte ikapp"

HHF kom inte upp i samma nivå efter paus och föll med 32–24. 

– Det känns som att det är två perioder där vi slarvar framåt och de kontrar på oss och går ifrån med några bollar. Vi jobbar oss ikapp en gång och vid andra dippen är det för sent och vi hinner inte ikapp. Jag vet inte vad det beror på, om det är trötthet eller om det sitter psykologiskt. Det är synd, en sån här match hade vi nog kunnat vinna med bättre självförtroende. Det är ett motstånd som passar oss ganska bra. 

Hultsfred har nu fyra matcher på sig att försöka få med sig någon poäng från årets säsong i division 2. 

– Det handlar om att vilja vinna. Vi vill vinna matcherna som är kvar och det har vi i truppen kommit överens om. Det finns ingen anledning att sluta och bara ställa ut skorna i fyra matcher här på slutet. Det är inte kul. 

Beröm delades ut till målvakten Tim Johansson och fyramålsskytten Gustaf Örnros. 

– Vi hade bara Tim med oss som målvakt i dag. Felix (Andersson) blev sjuk på morgonen. Tim gjorde det jättebra för att vara ensam målvakt. Gustaf Örnros var bra i första halvlek. 

Fakta

Målskyttar, HHF: Axel Andersson Landholm 8, Gustaf Örnros 4, Oskar Andersson 3, Rasmus Hesselgård 2, Elias Andersson Landholm 2, Adrian Söderpalm 2, Christoffer Sundqvist 2, Tim Johansson 1. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt