Annons:

Tränaren kliver av efter uttåget:

Hultsfreds HF:s tränare Alexander Sundqvist kommer inte träna laget nästa säsong. Foto: Stefan Härnström

Tränaren kliver av efter uttåget: "Behöver en paus"

Hultsfreds HF:s säsong blev inte riktigt som man hade hoppats på. Noll poäng och degradering från division 2 blev resultatet. Nu lämnar också tränaren Andreas Sundqvist sin post.
– Jag har inte kunnat vara den ledaren jag kan och vill vara, säger han.  

Annons:

Andreas Sundqvist har sedan i höstas studerat på Linnéuniversitetet i Växjö och menar själv att upplägget inte riktigt fungerat fullt ut.  

– Jag har studerat sedan i höstas och har behövt pendla tre dagar i veckan. Tidigare var handboll mitt enda fokus och nu när jag inte kunnat fortsätta så har jag inte kunnat var den ledaren jag vet att jag kan vara, säger Andreas Sundqvist. 

Resultaten har inte kommit för HHF i år, men han tycker ändå att de har vuxit som lag och utvecklats hela tiden. 

– Säsongen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Man får inte heller glömma att vi haft lite marginaler emot oss hela säsongen egentligen. Det var flera matcher vi hade kunnat vinna eller i alla fall ta poäng, men nu lyckades vi inte med det. Nivåskillnaden mellan trean och tvåan är ganska stor och jag är säker på att vi fått med oss erfarenheter för att laget ska kunna klara sig kvar om ett år, om man skulle lyckas gå upp igen nästa säsong, säger Sundqvist.

Andreas Sundqvist väljer att lämna tränarrollen i HHF och har blandade känslor efter beslutet.

– Det är lite både och. Det är väl såklart mest tråkigt. Jag har varit i föreningen sedan jag föddes i princip och har varit med som ledare i kanske fem-sex år. Det är en bra grupp som är tråkig att lämna, definitivt. Sen behöver jag ändå en paus. Jag kommer ta åtminstone ett år innan jag bestämmer vad jag ska göra. Det jag kan säga är att jag vill jobba med handboll på något vis i framtiden.

Linus Palmér Hård

Praktikant

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt