Annons:

Tuff premiär för Hultsfred – hemvändare spelade nyckelroll

HHF:s målvakt Oliver Carlford stod för en stark insats i dag. Foto: Ossian Mathiasson

Tuff premiär för Hultsfred – hemvändare spelade nyckelroll

Vetlanda har flera gamla HHF-lirare i sitt lag i år. De fällde en stor del av avgöranden när Hultsfred förlorade premiären med 20-34 (12-15).

Annons:

Robin Löfstedt, Dejan Milikic, Ivan Pilipovic och Alexander Axelsson har alla lirat i Hultsfred. I dag var de tillbaka i Hagadal och hade stor del i Vetlandas seger med 34-20. Storskytten Robin Löfstedt stod för åtta mål – mest av alla.

– Det var många spelare som var lite hemvändare och det var kul att se dem och kul för publiken också, säger nye tränaren Jesper Rüdiger.

 "Förvånansvärt bra"

Det unga Hultsfredslaget svarade för en mycket fin prestation i första halvlek och låg bara under med tre mål i paus.

– Första halvlek är jag väldigt nöjd med. Vi är med bra och kände att vi lika gärna kunde vända på steken. Det var förvånansvärt bra sett till att vi spelat så lite tillsammans. Vi har också en energi i första halvlek som vi inte har i andra riktigt.

Efter paus tappade Hultsfred sitt spel och Vetlanda gick snabbt fram till en åttamålsledning.

– Där gick luften ur oss lite och vi blir oorganiserade när tröttheten sätter in. Vi börjar med enmanshower och då blir det jobbigt. Dejan, Ivan och Robin får komma in ganska nära och får enkla avslut, säger Rüdiger som var nöjd med insatsen:

– Vi får ta med oss första halvlek. Jag tror inte att någon räknade med att vi skulle ha häng på dem och i början av säsongen har vi sagt att vi antingen vinner eller så lär vi oss. Vi får ta små steg som gör kollektivet bättre. Förhoppningsvis börjar vi plocka poäng snart.

Oliver Carlford stod hela 16 räddningar och var stekhet stundtals. Även Axel Henriksson gjorde en fin insats.

Målskyttar: Matz Hesselgård 4, Axel Henriksson 3, Anton Söderström 3, Henrik Böris 2, Christopher Karlsson 2, Mattias Wahlman 2, Elias Andersson Landholm 2, Arian Söderpalm, Christoffer Sundqvist.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt