Annons:

VSGF förnedrat av seriesuveränen: ”Ska inte vara med i vår serie”

Virserums SGF förlorade med 4–25 mot division 4-seriens överlägset bästa lag, IF Ariel, på bortaplan. Foto: Stefan Härnström

Virserums SGF hade ingen rolig kväll i Kristdala. Seriesuveränen IF Ariel gjorde exakt vad de ville och vann med förkrossande 25–4.
– De ska inte vara med i vår serie, tycker VSGF-tränaren Kenneth Christensen.

Annons:

När Virserums SGF mötte IF Ariel på hemmaplan i oktober blev det förlust med 2–22. I returmötet gick det inte bättre.

Kristdalalaget, vars målsättning är att gå upp i seriesystemet, hade 4–0 efter 20 minuter och 7–0 några minuter in i andra perioden. Då reducerade VSGF till 7–1, men det fortsatte att gå utför och Ariels ledning uppgick till 14–2 efter två spelade perioder.

"Spelade dåligt som fan"

I tredje perioden var överkörningen total. Ariel fortsatte att ösa på framåt och ett tröttkört VSGF kämpade för att hålla siffrorna nere. Ariel vann med hela 25–4.

– Vi höll ihop defensiven och stod upp riktigt bra i första perioden, sedan rasade det. Vi hade endast elva utespelare och orkade inte riktigt i de två sista perioderna. Vi spelade dåligt som fan i andra perioden och det gjorde att det sprang iväg. När det går tungt är det klart att man tappar allt. Tanken var att vi skulle hålla siffrorna nere men det gick inte, säger tränaren Kenneth Christensen.

VSGF får ladda om batterierna för hemmamatch mot Nässjö IBF B på lördag. Beröm delades ut till målvakten Lucas Klasson, Christofer Sakshaug och Jonathan Idemark.

Poäng, VSGF: Gabriel Lindström 2+1, Jonathan Idemark 1+0, Theo Johansson 1+0, Alexander Idemark 0+1 och Jonathan Sahlström 0+1.