Annons:

Säsongens andra seger för Svala – han blev femmålsskytt

IBK Svala tog säsongens andra seger. Foto: Roger Hultgren/Hulk Foto

Säsongens andra seger för Svala – han blev femmålsskytt

IBK Svala har inte upplevt någon rolig säsong i division 4. I kväll tog laget sin andra seger för säsongen när Malmbäck hemmabesegrades med uddamålet (9–8).

Annons:

Malmbäck gick ifrån till en tidig 2–0-ledning innan Svala i allmänhet och Henrik Svensson i synnerhet såg till att vända på steken. 

Svala ledde med 3–2 efter första perioden och hade 9–7 på tavlan inför de sista 20 minuterna. Det enda som hände i målväg i tredje perioden var Malmbäcks reducering till 9–8 och det gav Svala den andra segern för säsongen. 

– Vi spelade väldigt uppoffrande, mer än vad vi har gjort tidigare under säsongen. VI hade med oss två veteraner till dagens match, Henrik Mellberg och Christoffer Knutsson. De är viktiga för vårt lag men Mellberg blev skadad efter två minuter, säger tränaren Alf Jansson. 

"Ska vinna några matcher till"

Malmbäck kom till matchen med nio spelare medan Svala hade fullt lag med tre femmor. 

– Inför matchen pratade vi om att vi skulle spela metodiskt men ändå trycka på och kämpa så kommer det bli bra. Vi springer ifrån ett sånt lag och det gjorde vi. Jag har lovat laget att vi ska vinna några matcher till, säger tränaren Jansson.

Klart bäst i Svala var forwarden Henrik Svensson, som var inblandad i näst intill allting framåt, med fem mål och två målgivande passningar. Övriga målskyttar var Thiago Larsson, Johnny Karlsson, Simon Elofsson och Simon Rydén.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt