Annons:

SHL-spelaren från Virserum besöker moderklubben på söndag

Virserums SGF-produkten Per Svensson besöker sin moderklubb på söndag när hans Timrå IK är på småländsk turné. Foto: Bildbyrån

SHL-spelaren från Virserum besöker moderklubben på söndag

Virserumssonen Per Svensson gjorde sin första SHL-säsong som 33-åring. På söndag kommer han till barndomsorten för att träffa sin moderklubb.

Annons:

Virserumsfostrade Per Svensson har sannerligen tagit den långa vägen till den absoluta toppen inom svensk hockey. Han spelade division 1-hockey fram till 23 års ålder och jobbade extra som greenkeeper på en golfbana.

Allsvenska klubben Almtuna hörde av sig till honom 2012. Han skrev på och representerade klubben i åtta raka säsonger innan han gick till konkurrenten Timrå IK.

Han var redan under första säsongen i Medelpad med och spelade upp Timrå i SHL – och parterna kom överens om ett nytt tvåårsavtal. Drömmen om SHL-spel blev sann. Han gjorde som 33-åring sin första SHL-säsong och den kryddades med en Tre Kronor-debut.

"Har inte glömt moderföreningen"

Timrå åker nu på småländsk turné med match mot Oskarshamn på lördag och HV71 på tisdag.

På söndag besöker Per Svensson till Virserum och besöker sin moderklubb. Alla aktiva barn och ungdomar i föreningen är välkomna till klubbstugan på söndagseftermiddagen för att lyssna på hans resa och ställa frågor.

”Han berättar om sin resa från VSGF:s hockeyskola till landslaget. Han spelar i dag i Timrå men har inte glömt moderföreningen där han skolades på samma sätt som vi driver ungdomsträning i dag”, skriver VSGF i en kommentar på sin Facebooksida.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt