Annons:

Knackig start – sedan växlade VH/VSGF upp och vann fortsättningsserien

Vimmerby/Hockey/Virserums SGF:s ungdomslag med spelare födda 2008 och 2009 vann fortsättningsserien. Foto: Privat

Knackig start – sedan växlade VH/VSGF upp och vann fortsättningsserien

Efter en kämpig första halva av säsongen fick Vimmerby/Virserums ungdomslag med spelare födda 2008 och 2009 ordentlig fart efter jul. Nu kan de jubla över att ha vunnit A-pojkdivisionens fortsättningsserie. 

Annons:

Vimmerby Hockeys ungdomslag med spelare i huvudsak födda 2008 vann sin serie i fjol. Till årets säsong slogs två ålderskullar ihop och samarbete inleddes med Virserums SGF.  

– Vi hade till en början svårt att få ihop lag så spelare födda 2008 och 2009 gick ihop i samma lag och vi gjorde ett snedstreckslag med Virserums SGF för att spelarna därifrån skulle kunna spela en säsong till. Det gjorde att vi fick ihop ett fullt lag, säger tränaren Henrik Lindström. 

Första halvan av säsongen blev inte alls vad Vimmerby/Virserums ungdomslag hade tänkt sig. De tog hand om jumboplatsen med sex inspelade poäng på tolv matcher.

– Första halvan fram till jul var tuff och resultaten gick inte vår väg. Vi hade svårt att hitta olika konstellationer, få allt att fungera och hitta dynamiken i både gruppen och vårt eget spel. Vi har duktiga grabbar som vill spela hockey och är duktiga på det, men vi fick det inte att klaffa, säger Henrik Lindström. 

Seriesegern säkrades mot VIK

De sju sämst placerade lagen från två grupper, däribland Vimmerby/Virserum, tog plats i en fortsättningsserie. För VH/VSGF gick det så pass bra att de vann fortsättningsserien, fem poäng före Växjö Lakers. 

– Det gjorde att vi fick möta lite mer likasinnade lag. Där har vi börjat hitta varandra och avslutar säsongen med bravur. Vi har två förluster på tolv matcher i fortsättningsserien och det banar väg för seriesegern, säger han och fortsätter:

– Vi hade press på oss när vi mötte Västervik i torsdags. Det är rivalitet mellan klubbarna redan på ungdomsnivå och vi säkrade seriesegern med vinst mot Västervik i torsdags. 

Hur vill du beskriva säsongen som helhet?

– Det har varit en känslomässig säsong, men även riktigt rolig. Det är spelare som har mognat hockeymässigt och personligt och det har varit en fantastisk resa även om det var tufft innan jul. Det är klart att det blir en annan sak när det går bra, men det handlar om att alla har hittat varandra, växt tillsammans och avslutat säsongen på topp. 

Vad händer med laget till nästa säsong?

– Alla spelare som har varit med i det här laget kommer inte spela med varandra mer. Vi har flera spelare som börjar gymnasiet till hösten. Vissa spelare ska gå hockeygymnasium på annan ort. Vad som händer med laget är något som vi kommer diskutera nu när säsongen är slut. 

Laget har letts av Henrik Lindström, Kenneth Söderberg, Kristoffer Lind, Mattias Ahlsén, Jakop Ståhlgren och Joakim Hofving.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt