Annons:

Nu är det klart – här är Vimmerbys motstånd i kvalserien

Nu är det klart vilka lag Vimmerby Hockey kommer möta i kvalserien. Foto: Arkivbild

Nu är det klart – här är Vimmerbys motstånd i kvalserien

Utöver Vimmerby Hockey hade Kristianstads IK, Brödernas/Väsby och Halmstad Hammers redan säkrat en plats i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Nu står det klart vilka de två sista lagen blir.

Annons:

Vimmerby Hockey skickade ut Troja/Ljungby med 3-0 i matcher och var först ut tillsammans med Brödernas/Väsby att kvalificiera sig för kvalserien till Hockeyallsvenskan. 

Efter det har även Halmstad och Kristianstad säkrat platser i det sista steget för att avancera uppåt i seriesystemet. Det fanns också en möjlighet för ett riktigt drömmotstånd i form av Tranås AIF. Laget hade tvingat fram en femte avgörande match mot Hudiksvalls HC på bortais. Ett derby och en smidig resa hade förstås Vimmerby och styrelsen jublat över.

Men Tranås fick ge sig i den avgörande matchen. Hudiksvall vann med 4-0 efter att ha gjort två mål i tom bur. Piteå HC och Bodens HF gjorde upp om den sista biljetten på söndagskvällen. Där drog Piteå det längsta strået på hemmaplan och vann med

Därmed är samtliga sex lag som ska spela kvalserien klara. För Vimmerbys del är det historiskt och första gången någonsin det vankas kvalserie under våren. Spelordningen väntas komma i närtid. Klart är att den första omgången spelas på påskafton.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt