Trots stark vändning – VSGF föll efter insläppt mål i powerplay

Virserum har fått en tung start på alltrean och förlorade dagens match mot Skara. Foto: Arkiv

Virserums SGF vände 1–3 till 4–3 och var på väg mot segern i Skara. Då släppte laget in 4–4 i numerärt överläge och föll med 4–5.
– Det var både jättebra och väldigt dåligt, säger tränaren Tomas Larsson.

Virserums SGF, med en seger på tre matcher i alltrean, fick annars en ypperlig start på matchen i Skara ishall och tog ledningen genom Simon Dahl efter drygt tre minuters spel. Kort därpå kvitterade Skara till 1–1 och före periodens slut hann Skara göra både 2–1 och 3–1 inom loppet av 14 (!) sekunder.

– Första perioden var jättedålig. Vi spelade dåligt och tog ett ordentligt snack i första pausen. Det är inte ofta som jag höjer rösten men nu var jag småirriterad och sa att vi var tvungna att göra jobbet över hela isen, vilket gav utdelning, säger Tomas Larsson.

Imponerade i mittperioden

Virserum repade mod efter tränarens uppvakningssnack och gjorde en klockren mittperiod. Forwarden Daniel Öhlund sköt 3–2 efter 24.28 och det var därefter Jim Nordhs dubbel som ordnade kvitteringen och ledningsmålet.

– Vi malde sönder Skara och var mycket bättre. Andra perioden var klockren, säger han.

När Virserum fick chansen att spela numerärt överläge halvvägs in i tredje perioden hände det som inte fick hända. Skara utnyttjade ett slarvigt VSGF-uppspel och satte 4–4 med en man mindre på isen och återtog sin ledning fram till 5–4 minuten senare.

– Vi kom ut ganska bra, sedan blev vi försiktiga och ett pucktapp i uppspelsfasen i powerplay får inte hända. Vi reste inte oss efter 4–4 och föll tillbaka till det vi hade i första perioden och blev stressade av situationen. Vi skapade många bra lägen i slutskedet men det gick inte.

Ny jumbo i alltrean

I och med kvällens förlust står VSGF på tre poäng av tolv möjliga och är ny jumbo i alltrean. Nästa match är borta mot Åseda IF på söndag.

– Nu är matchen mot Åseda en måstematch. Det är vinst som gäller om vi ska haka på tåget. Tabellen kan vända och vrida på sig då det är många bra lagen i serien.

Plusbetyg delades ut till Adam Lindahl, Karl Torstensson och Daniel Öhlund.

Fakta

Poäng, Virserum: Simon Dahl 1+3, Jim Nordh 2+1, Karl Torstensson 0+2, Daniel Öhlund 1+0, Erik Arvidsson 0+1 och Alexander Andersson 0+1.