Annons:

VSGF med tunga skadeavbräck tog rysarseger – tränaren kräver bättring

Tomas Larsson tyckte att vändningen var stark och spelet svagt mot Tidaholm. Foto: Ossian Mathiasson

VSGF med tunga skadeavbräck tog rysarseger – tränaren kräver bättring

Det såg ut att bli noll poäng men slutade med en drömvändning och två poäng till Virserums SGF i alltrean. 
– Vändningen är bra och skön att få till, sedan är jag inte nöjd med hur vi spelar, säger tränaren Tomas Larsson efter 5–4-segern i förlängning. 

Annons:

Virserums SGF behövde verkligen vinna dagens match mot Tidaholm – efter en knackig start med tre poäng av tolv möjliga i alltrean. 

När Tidaholm gjorde 3–3 efter halva tredje perioden och gick upp i ledning med mindre än fem minuter av matchen såg det kärvt ut för VSGF, som tog timeout och gick ner på folk. 

– Vi fick helt plötsligt kasta om ganska mycket när förutsättningarna förändrades med deras 4–3-mål. Vi tog spelarna som såg heta ut för tillfället, säger Tomas Larsson, tränare i VSGF. 

"Satt fint i gubbhörnet"

Med lite mer än en minut kvar lämnade Robert Davidsson sin målbur och Virserums kvitteringsjakt såg länge ut att bli resultatlös. När klockan stod på 19.56 fick forwarden Daniel Öhlund pucken på bortre stolpen och satte kvitteringen i nät. I förlängningen satte sedan Elias Grönberg avgörande 5–4 och sköt in två viktiga poäng på VSGF-kontot. 

– Pressen som vi fick till före 4–4-målet var riktigt bra. Vi jobbade oss till det målet, vi pressade dem i en och en halv minut i spel sex mot fem. Sedan är det klart att man var orolig när klockan tickade på. I förlängningen hade vi spetsen för att avgöra, vi är starka i den spelformen. Det var Elias första mål sedan vi tog hit honom, pucken satt fint i gubbhörnet, säger Tomas Larsson. 

Bortsett från den starka vändningen som gav två viktiga poäng var inte Tomas Larsson alltför nöjd med spelet inför 138 åskådare i Modig hallen. 

– Första perioden är väl okej, sedan började vi tumma på massa saker i egen zon och ställde till det för oss. VI bjöd in dem i matchen på grund av vårt eget spel. Vi började slarva med allting på isen och skickade puckar hit och dit, säger Tomas Larsson. 

Tunga skador på backsidan

Även tredje perioden var slarvig med vissa undantag, enligt Larsson. 

– Det fortsatte på samma sätt. VI måste vara mer noggranna i egen zon, det har vi pratat mycket om på sistone. Det funkar stundtals men sedan går vi ifrån det helt plötsligt. Jag förstår inte varför riktigt, det är som att vi vill visa oss lite bättre än vad vi är, säger han. 

VSGF har också drabbats av två tunga skadeavbräck på backsidan. 16-årige backen Adam Lindahl har ett brutet ben i foten, går gipsad och missar resten av säsongen. Rutinerade Alexander Andersson har skadat ett ledband i knät. 

– Vi får se hur snabbt Alexanders skada kan läka. Jag räknar inte med honom på tre veckor, det är så illa. Det är inte vilka spelare som helst som är skadade. Det är dags för de andra spelarna att kliva fram. 

Svaga på bortais

Virserum är med sina fem poäng fortsatt jumbo i en haltande alltrean-tabell. Härnäst väntar uppföljningen på derbyt mot Åseda, som fick avbrytas vid ställningen 1–0 till Åseda i slutet av första perioden och ska spelas färdigt på tisdag.  

– Vi har varit starka på hemmaplan hela säsongen och har haft svårt med bortaspelet. Jag vet inte varför, det är något som vi måste ta tag i och hitta en förklaring till. Det är min uppgift som tränare att lösa det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt