Annons:

Transatlanten om rivaliteten:

Thomas Mansbridge bidrog med poäng när Virserum plockade tionde raka segern. Foto: Ossian Mathiasson

Transatlanten om rivaliteten: "Hört historien så det är lite ont blod"

Thomas Mansbridge är en av Virserums SGF:s transatlanter som verkligen gör skillnad. I derbyt mot Åseda IF svarade han för ett mål och en assist. 
– Jag gillar att steppa upp för de stora matcherna, säger han. 

Annons:

Virserums SGF är i gott slag och tog sin tionde raka seger när konkurrenten Åseda IF besegrades med 4–3 på söndagskvällen. Ett starkt kollektiv bidrar till framgångarna och satsningen med att värva in transatlanter har verkligen fallit väl ut. 

"Gillar att steppa upp"

25-årige Thomas Mansbridge avgjorde det första derbymötet mot Åseda efter förlängning – och visade vägen i gårdagens match. Han sköt 1–0-målet i powerplay och assisterade till landsmannen Jordan Fogartys 3–2-mål halvvägs in i sista perioden. 

– Jag gillar att steppa upp för de stora matcherna, jag gillar det och försöker göra det, säger Thomas Mansbridge. 

Virserum tappade 1–0 till 1–2, replikerade och återtog ledningen och släppte in 3–3 i slutminuterna. Då klev Elias Grönberg fram som segerskytt i powerplay, fint assisterad av Vimmerby Hockey-lånet Martin Holmstrand. 

– Det var verkligen en match som gick fram och tillbaka. Vi ledde, sen vände dem. Det svängde verkligen och var mycket känslor. En riktigt rolig match att spela. Jag är riktigt glad att vi lyckades komma ur den med seger, säger Thomas Mansbridge. 

"Har hört historien"

Mansbridge har, precis som de andra transatlanterna, blivit varse att rivaliteten mellan Virserum och Åseda är stor, till och med större än vad de hade förväntat sig. 

– Jag visste inte alls hur stor rivaliteten var när jag kom hit till Sverige. Efter första matchen där vi vann så förstod jag. Det är speciellt att möta dem och ännu mer speciellt att vinna mot dem, säger han och fortsätter:

– Vi har hört historien om spelarna som lämnade Virserum och gick till Åseda, så det är lite ont blod. Jag vet hur viktigt det är för folk här och för klubben, så det är extra kul att vinna.

Virserum har vunnit alla matcher i serien och bara tappat en enda poäng. Mansbridge hoppas att framgångarna fortsätter. 

– Jag hoppas att vi kan vinna efter jul och ta det här så långt vi kan.

Hur är livet här i Virserum?

– Det är roligt, alla behandlar oss bra. Det är ett litet ställe som ger en småstadskänsla.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt