Annons:

Premiär i Rally-SM – därför står Victor Karlsson över

Victor Karlsson står över premiären i rally-SM. Foto: Arkivbild

Premiär i Rally-SM – därför står Victor Karlsson över

Förra året var Victor Karlsson, Vimmerby MS, bara tiondels sekunder från SM-guldet.
Det blev SM-brons.
På fredag och lördag körs första deltävlingen i Rally-SM 2022 – men utan Victor Karlsson.

Annons:

28-årige Järnforsenbon, Victor Karlsson, har haft fullt upp under hösten och vintern, främst med att förverkliga tankarna att byta bil.

Men den röd/gula Toyota Corollan, från 1998, står kvar hemma i garaget, redo för en ny rallysäsong i den nationella 2wd-klassen och jakten på den andra SM-medaljen.

– Jag ville byta upp till en nyare bil, med bland annat bättre väghållning. Jag hade Corollan ute för försäljning men sammantaget stämde det inte riktigt. Allt klaffade inte som jag ville ha det, säger Victor Karlsson.

– Så jag fortsätter med min härliga Corolla, säger Victor och tittar kärleksfullt på den röd/gula godingen.

Victors ambition var alltså att köpa en nyare framhjulsdriven bil men av annat märke. Vilket märke vill Victor inte avslöja.

"Inte aktuellt"

Det har spekulerats om Victor skulle gå över till fyrhjulsdrivet.

– Jag har väl tänkt tanken med det har inte varit aktuellt. 

Årets Rally-SM körs över fem deltävlingar med början i Boden på fredag och lördag. Sedan är det ett rejält hopp till deltävling två som är South Swedish Rally i Älmhult i slutet av maj och fortsätter med Rally Arvika i mitten av juni, Nattkröken (Fagersta) i mitten av augusti och avslutas med Västrallyt i början av september i Trollhättan.

– Förra året fick man inte räkna bort någon tävling i sammandraget på grund av covid-19 och för få deltävlingar. Inte heller i år får man räkna bort någon tävling i sammandraget.

– Så jag har ju ett negativt handikapp när jag står över Boden och måste prestera på topp i de fyra sommartävlingarna för att slåss om en pallplats, säger Victor.

– Anledningen att jag står över Boden är bland annat att det är alldeles för tidigt på säsongen. Hade det varit typ i mitten av februari hade jag gärna kört. Det hade varit perfekt om man hade kunnat samordna den första SM-deltävlingen med Svenska Rallyt, som ska köras i Umeå i mitten av februari.

– Jag har hört flera som klagat på att den första SM-deltävlingen ligger för tidigt på året, säger Victor.

Men Victor och co-drivern Jonas Magnér tänker inte sitta stilla utan planerar att köra MAS cupen som inleds med två vintertävlingar. Tierprundan första helgen i februari och Sandviken den 19/2. Gruspremiären blir på Gotland 22–23/4, sedan Snapphanerallyt i Hässleholm den 20 augusti med final den 10/9, East Sweden Rally.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt