Annons:

Missad medalj i rally-SM – Karlsson avslutade säsongen med seger

Kartläsaren Thomas Gustavsson och föraren Victor Karlsson vann sin klass när Novemberskölden avgjordes i Nässjö i helgen. Foto: Privat

Missad medalj i rally-SM – Karlsson avslutade säsongen med seger

Järnforsenbon Victor Karlsson slutade fyra och missade medalj vid återkomsten till rally-SM. Han fick ändå en fin avslutning på säsongen med klass-seger i Novemberskölden. 

Annons:

Vimmerby MS-föraren Victor Karlsson och kartläsaren Thomas Gustavsson från Emådalens MK avslutade rallysäsongen med den klassiska tävlingen Novemberskölden i Nässjö i lördags. 

230 ekipage kom till start och var årets största tävling sett till antalet deltagare. Victor Karlsson svarade för en gedigen insats och tog hem segern i klassen A-förare grupp H, 24,5 sekunder före Markus Börjesson från Älvbygdens MK. Victor Karlsson slutade på en tredjeplats totalt i tävlingen. 

– Alltid skönt att avsluta säsongen på topp, säger Victor Karlsson. 

Ingen medalj i rally-SM

Toyota Corolla-föraren Victor Karlsson ställde i år upp i rally-SM och slutade på en fjärdeplats efter fem körda deltävlingar i klassen trimmat tvåhjulsdrift.

– Tävlingssäsongen har varit helt okej. Vi hade en bra inledning på SM i vintras och fick med oss bra med poäng till gruset, säger Victor Karlsson. 

Första tävlingen på grus, andra tävlingen i SM-serien, resulterade i noll poäng innan han vann den tredje tävlingen. 

– I den fjärde tävlingen var vi på väg att klättra till pallplatserna när en otäck olycka inträffade och en konkurrent omkom. Det satte några hjärnspöken i huvudet på mig. Vi avslutade med en tredjeplats i finaldeltävlingen i Arvika och slutar på en fjärdeplats I SM. Det blev tyvärr ingen medalj i år, säger Victor Karlsson. 

Mattias Adielsson vann klassen trimmat tvåhjulsdrift med 114 poäng och Victor Karlsson hamnade precis utanför pallen, fem poäng bakom bronsmedaljören Johan Lundqvist.

Hur ser planen ut för kommande säsong?

– Den är i dagsläget lite oklar, men rally ska vi köra i alla fall.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt