Rallyteamets framgångar fortsätter – seger i fjärde raka deltävlingen

Victor Karlsson och Jonas Magnér vann helgens rallytävling i Värnamo. Foto: Pressbild

Victor Karlsson och hans kartläsare Jonas Magnér är i en klass för sig och vann sin fjärde raka klasseger i Sydsvenska Rallycupen.

Victor Karlsson från Järnforsen och Jonas Magnér körde den fjärde deltävlingen i Sydsvenska Rallycupen och Smålands DM i söndags. Denna gång gick tävlingen Skilling 500 av stapeln i Värnamo där Skillingaryds MK stod för värdskapet. Tävlingen avgjordes över fem specialsträckor om 33 kilometer.

”Vi inledde tävlingen allra bäst med att vara snabbast på den första sträckan med 5,6 sekunder”, säger Victor Karlsson.

Det blev totalt tre sträcksegrar av fem möjliga under tävlingen och rallyteamet, som tävlar för Vimmerby MS, stod till slut som segrare i klassen med en segermarginal på 6,9 sekunder före tvåan Per Eriksson från Kristdala MS och 18,4 sekunder före trean Thomas Grönberg Oskarshamns RRC.

”Vi slutade även på en fin andra plats i totalen. Vi drygar därmed ut ledningen i både Sydsvenska Rallycupen och Smålands DM. Vi toppar även prispottlistan i Sydsvenska Rallycupen så vi är det enda ekipaget som har vunnit samtliga deltävlingar”, säger Victor Karlsson.

Det återstår nu två deltävlingar i serien, tv-svängen i Hörby i september och Rally Småland i Vetlanda i oktober.