Annons:

Lokala rallyteamet vann alla deltävlingar och tog historisk seger:

Jonas Magnér och Victor Karlsson vann helgens rallytävling i Vetlanda, duons sjätte seger av sex möjliga i Sydsvenska Rallycupen. Foto: Pressbild

Lokala rallyteamet vann alla deltävlingar och tog historisk seger: "Unikt"

Victor Karlsson och hans kartläsare Jonas Magnér har varit i en klass för sig i Sydsvenska Rallycupen och säkrade totalsegern efter sin sjätte raka klasseger i helgen. 

Annons:

Den sista deltävlingen i Sydsvenska Rallycupen avgjordes i Vetlanda i helgen. Rallyföraren Victor Karlsson från Järnforsen och kartläsaren Jonas Magnér, tävlande för Vimmerby MS, hade i vanlig ordning inga problem med att plocka sin sjätte raka seger i Sydsvenska Rallycupen och vinna totalcupen.

Tävlingen ”Rally Småland” arrangerades av Vetlanda RRC och avgjordes över åtta olika specialsträckor över 70 kilometer. 

– Vi lyckades bra även i denna tävling och lyckades köra i mål som segrare i den tvåhjulsdrivna klassen. Det var vår sjätte seger av sex möjliga i Sydsvenska Rallycupen, säger Victor Karlsson. 

Vann totalen i hela SSRC

Victor Karlsson och Jonas Magnér vann med 20 sekunders marginal före tvåan Per Eriksson från Kristdala MS och 30 sekunders marginal före trean Johan Green från Hässleholms MK

– Det innebar att vi även vann totalen i hela Sydsvenska Rallycupen efter att ha vunnit alla deltävlingar, vilket är ganska unikt och jag tror ingen lyckats med detta tidigare, definitivt inte i den tuffa klassen A-förare GR-H, säger Victor Karlsson. 

De 40 snabbaste ekipagen har kvalat in till Sydsvenska Rallycupen-finalen som körs i Hovmantorp den 22 oktober och Victor Karlsson kommer givetvis finnas på plats då. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt