Annons:

Den satt där den skulle - Freddy klar för finaldagen

Freddy Karlsson har kört bra under dagen och är klar för fortsatt körning på lördag.

Den satt där den skulle - Freddy klar för finaldagen

För andra gången på tolv år kör Freddy Karlsson med en framhjulsdriven bil. Efter två kvalheat är Vimmerbyföraren nu klar för Semesterracets finaldag.

Annons:

Som junior var Freddy Karlsson som bäst framme i en B-final i Semesterracet. Som senior har han, hittills, inte varit i någon final alls. Kanske är det dags att ändra på det i år?

Det räckte åtminstone med två kvalheat, som gav en andraplats och en heatseger.

– Det har flutit på bra. Förutom i en tävling den här säsongen har jag inte kört framhjulsdrivet på tolv år, berättar Freddy Karlsson.

Berätta om dina heat.

– I mitt första heat tog jag starten, men blev omkörd. Sen var det mest att försöka komma in i hur bilen fungerar. Till mitt andra heat ändrade jag lite i bakvagnen och det kändes mycket bättre. Å andra sidan hände det något med framvagnen under heatet så det får vi titta över till lördag.

På lördag hoppas VMS-föraren slå personligt rekord i Semesterracet genom att ta sig till en final i seniorklassen för första gången.

– Jag har ingen värstingbil, men den funkar. En final är alltid målet i Semesterracet, säger Freddy Karlsson.

Efter två kvalomgångar har även Vimmerbyförarna Richard Klingstedt och Melwin Mattisson tagit sig vidare till lördagens körning.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt