Annons:

Nya orienterare till klubben som laddar för årets största händelse

Målilla OK har startat nybörjarkurs i orientering, där man också kan ta chansen att utvecklas ytterligare. Foto: Privat

Nya orienterare till klubben som laddar för årets största händelse

Målilla Orienteringsklubb har startat en nybörjarkurs i orientering, som följs av ungdomsserien där ungdomar tävlar på hemmaplan, men också i Hultsfred, Vimmerby och Oskarshamn.

Annons:

Nybörjarkursen, som vänder sig även till vuxna, håller på i fyra veckor i mars och april på olika platser i Målilla.

– Även de som vill förbättra sina kunskaper i orientering kan delta, så kursen har förnärvarande två grupper, en för rena nybörjare som leds av Kerstin Karlsson och Anne-Marie Robertson, och en för de som provat på orientering några år som Gunnar Karlsson håller i, säger föreningens Lennart Eklund

Laddar för årets stora händelse 

Efter kursen startar Ungdomsserien, en orienteringstävling för ungdomar, som hålls på olika platser som Hultsfred, Vimmerby, Oskarshamn och Målilla. 

– Efter Ungdomsserien ser vi fram emot årets största händelse, då Oringen går av stapeln i Rosenfors. Denna trestegsraket ger våra ungdomar möjligheten att vara med på väldens största orienteringstävling på hemmaplan. 

9 000 anmälda löpare

Lennart Eklund kan berätta att tävlingen, som avgörs i juli, förnärvarande har hela 9 000 anmälda löpare. I anmälningslistan finns många namn från både Sverige- och världseliten.

– Hela 900 funktionärer har nu anmält sitt intresse att hjälpa till och intresset för att hyra ut sina hus och lägenheter åt besökarna är fortfarande gott.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt