Annons:

Västerviks jubel – stjärnan ska lösa polsk speedwaylicens i morgon

Artem Laguta ska lösa polsk licens under morgondagen. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks jubel – stjärnan ska lösa polsk speedwaylicens i morgon

Världsmästaren Artem Laguta kommer dyka upp i Zielona Góra i morgon för att göra provet för polsk speedwaylicens. Godkänner FIM provet så innebär det att han blir körklar för Västerviks Speedway.

Annons:

Det är den polska speedwaysajten po-bandzie.com.pl som avslöjar detta i dag.

Wroclaw gör allt för att få Laguta körklar och Västerviks Speedway hoppas också att det ska lösa sig.

– Jag hoppas självklart att det ska lösa sig med våra avstängda ryska förare, Artem Laguta och Viktor Kulakov, säger Västerviks sportchef och lagledare Morgan Andersson.

Det polska speedwayförbundet, PZN, har inte kommenterat det. 

– Vad jag vet ligger det något i det här, kanske har Wroclaw-klubbens ledning något "ess" i rockärmen, berättar en av ligaaktivisterna för den polska speedwaysajten.

Om världsmästaren får polsk licens kan ytterligare en förändring av maktbalansen i PGE Ekstraliga ske. Med Artem Laguta är Wroclaw en mycket stark kandidat till att vinna ytterligare ett guld i det polska lagmästerskapet. 

Givetvis kommer det bli ett rejält lyft för Västervik i fajten om SM-guldet om han kommer till start.

Det ska tilläggas att PZM hittills bestämt har intagit ståndpunkten att det i den nuvarande situationen inte är möjligt att utfärda polska licenser till ryska spelare.

Det svenska förbundet, Svemo, kommer sannolikt inte att stoppa Artem eller någon ryss från att köra om de får polska licenser. Det är främst FIM som måste godkänna en internationell licens.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt