Annons:

Dags för slutspel – så ser dackelagledaren på att ställas mot Doyle

Mikael Teurnberg och Jason Doyle jobbade ihop i Dackarna förra säsongen. Foto: Ossian Mathiasson

Dags för slutspel – så ser dackelagledaren på att ställas mot Doyle

Efter en stark avslutning på grundserien krånglade sig Dackarna vidare till slutspel. Nu väntar Indianerna i kvartsfinalen.
– Jag har en bra känsla, säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Annons:

Dackarna säkrade den sista slutspelsplatsen genom att krossa Piraterna hemma med hela 60-29 för en vecka sedan. Indianerna väntar nu i ett ovisst kvartsfinalmöte. 

Under måndagen stod det också klart att Indianerna, som haft stora bekymmer med skador, plockar in Dackarnas guldhjälte från 2021, Jason Doyle, samt danske Andreas Lyager. 

– Det får man inte tänka för mycket på. Indianerna har ett bra lag, men har haft mycket skador. Helt plötsligt blev en del förare tillgängliga när det polska slutspelet tog slut för en del lag. Jag vet att Indianerna hade förberett en lista med många förare, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg. 

"Så är livet och idrotten"

Jason Doyle och Mikael Teurnberg har jobbat mycket ihop genom åren.

– Jason ringde mig förra veckan och berättade om det här, att han blivit kontaktad. Men det är inget jag kan fokusera på. Jag förstår att Indianerna agerar, men jag har mer fokus på mitt eget lag.

Han var guldhjälte för Dackarna så sent som förra säsongen. Det måste kännas lite speciellt?

– Så är livet och idrotten. Vi har inte kunnat erbjuda honom någon plats och han blev tillgänglig först i söndags. Jag lägger ingen värdering i det, utan vi ska göra det vi kan. Jag vet vad vårt lag är kapabla till.

Efter avslutningen av grundserien har Teurnberg en hoppfull känsla inför slutspelet.

– Vi hade en tuff vårsäsong med mycket stolpe ut, men nu har det satt sig och när vi fick in Jakobsen (Frederik) blev det verkligen en injektion. Jag tycker att det har kuggat i mer och mer. Vi tog en viktig bonuspoäng i Kumla för två veckor sedan och slog dem över två matcher i grundserien.

Nere på reservplats

Teurnberg tycker att många förare visat uppåtgående form på slutet. 

– Brady Kurtz har haft en fantastisk höst. Han har verkligen blommat ut. Jakobsen har varit en injektion som jag sa tidigare och Janowski (Maciej) är en av de bästa förarna i Bauhausligan. Han har visat vilken världsförare han är. 

Vad är du nöjd med för resultat i bortamatchen?

– Jag skulle helst vilja att vi ligger i spets inför returen såklart. Det handlar om att få en bra start och att alla tar poäng. Vi får inte släppa iväg dem. Jag hoppas alla fortsätter där vi slutade i tisdags. Vi går inte i slutspelet som favoriter, men många har nog lite respekt för oss. Det handlar om att vara bäst när det gäller, så det hoppas vi på.

Svenske stjärnan Jacob Thorssell är nu nere på reservplats efter sin svaga grundserie.

– Det gäller att han försöker hitta tillbaka till den form han kan besitta. Han har haft det tufft och jobbat hårt, men jag hoppas att det kan släppa nu till slutspelet.

Fakta

Indianernas lag: 1) Niels-Kristian Iversen, 2) Andreas Lyager, 3) Jason Doyle, 4) David Bellego, 5) Max Fricke, 6) Christoffer Selvin, 7) Jonatan Grahn.

Dackarnas lag: 1) Maciej Janowski, 2) Frederik Jakobsen, 3) Rasmus Jensen, 4) Nicolai Klindt, 5) Brady Kurtz, 6) Ludvig Lindgren, 7) Jacob Thorssell.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt