Annons:

DUBBLA VM-FESTER I MÅLILLA I SOMMAR – NU ÄR DET KLART

GP-serien kommer till Målilla även 2023. Foto: Arkivbild

DUBBLA VM-FESTER I MÅLILLA I SOMMAR – NU ÄR DET KLART

Det blir dubbla VM-tävlingar i Målilla 2023. Det meddelar Dackarna i ett pressmeddelande. Den 15 juli körs den sjätte av totalt tio deltävlingar i GP-serien på Skrotfrag Arena. 
– Det känns fantastiskt att vi får förnyat förtroende. Det är ett kvitto på att vi är en skicklig arrangör, säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson.

Annons:

Första gången det kördes Grand Prix-speedway i Målilla var 2005. GP-cirkusen har återkommit till Skrotfrag Arena gång på gång med BSI som arrangör. Enda undantagen är 2013 och 2020. 2013 valde man att köra tävlingar i Stockholm och i Göteborg och 2020 var orsaken coronapandemin. 

Till 2022 blev Discovery Sports Events ny arrangör för GP-serien, men det hindrade inte Målilla från att stå värd ännu en gång.

Det blir GP-fest i Målilla även 2023 – och den här gången mitt i sommaren. Den 15 juli är det dags för GP-deltävlingen. Det blir den 17:e gången som tävlingen äger rum.

– Det känns förstås mycket roligt att vi får förtroendet att arrangera en VM-deltävling igen. Det är en stor apparat att dra runt och vi gjorde ett fantastiskt arrangemang 2022. Vi fick massor med beröm från både FIM och Discovery Sports Events. Det här är en fjäder i hatten för klubben och våra duktiga funktionärer, säger Tomas Karlsson i ett pressmeddelande.

VM-speedway även på fredagen

Dessutom blir det VM-speedway i Målilla även på fredagskvällen. Då avgörs VM-finalen för ungdomar upp till 16 år på Skrotfrag Arena. 

Biljettsläpp och dylikt kommer längre fram. 

Tävlingen i Målilla är Sveriges enda. GP-serien börjar den 29 april i kroatiska Donji Kraljevec och avslutas den 30 september i polska Torun.

Svenska representanter i GP-serien 2023 är Fredrik Lindgren och Kim Nilsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt