Annons:

Två förare från Dackarna uttagna till JEM-kval i Norge

Sammy van Dyck från Dackarna är en av fem svenska förare som har tagits ut till JEM-kvalet i Norge i sommar. Foto: Ossian Mathiasson

Två förare från Dackarna uttagna till JEM-kval i Norge

Dackeförarna Sammy van Dyck och Noel Wahlqvist är uttagna till junior-EM-kval för U19-förare i norska Elgane i juni. Tävlingen räknas dessutom som nordisk final. 

Annons:

Dackeförarna Noel Wahlquist och Sammy van Dyck är två av totalt fem svenska förare som kör JEM-kvalet i norska Elgane den 10 juni. Övriga svenska förare är Gustav Grahn, Casper Henriksson och Ludvig Selvin. Tävlingen i Elgane räknas dessutom nordisk final. 

Den andra kvaltävlingen körs i slovakiska Zarnovica i slutet på juli. Från varje kval går åtta förare och en reserv vidare till JEM-finalen som körs i polska Gorzow den 19 augusti. 

Fjolårets tävling kördes i Vetlanda och Sammy van Dyck var endast två poäng från att ta sig till finalen i junior-EM. Nu får han återigen chansen att representera Sverige, men tävlingen körs i norska Elgane som ligger nästan 100 mil bort. 

”Sammy ser väldigt mycket fram emot att få representera Sverige och chansen att slåss om att bli nordisk mästare och samtidigt kvalificera sig till JEM senare i år. Denna tävling gick i Vetlanda ifjol och då var han bara två poäng från att ta sig dit så självklart är målsättningen att försöka vara en av dem som tar sig till JEM-finalen”, skriver Sammy van Dycks team i ett Facebookinlägg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt