Annons:

Vetlandas sportchef: ”Gjort vad vi kunnat för att behålla Oliver”

Mikael Wirebrand, längst bort i bild, säger att Elit Vetlanda ville behålla Oliver Berntzon. Foto: Linus Johansson

Vetlandas sportchef: ”Gjort vad vi kunnat för att behålla Oliver”

Elit Vetlanda ville behålla Oliver Berntzon. I dag blev han istället klar för Dackarna, något som Dagens Vimmerby kunde avslöja.
– De har säkerligen flyttat över lite pengar och lagt på Oliver istället, säger Vetlandaklubbens sportchef Mikael Wirebrand till Vetlanda-Posten.

Annons:

Efter två år i Elit Vetlanda blev det i dag klart att Oliver Berntzon lämnar klubben för Dackarna. Ett nederlag för Vetlanda, som ville behålla ”Vispen”, som han kallas.

– Vi ville självklart behålla Oliver och gav honom ett förslag som han har tänkt över och värderat. Det var självklart väldigt tråkig information för oss att han väljer att tacka nej till det. Vi har gjort vad vi har kunnat för att behålla Oliver, säger Mikael Wirebrand till Vetlanda-Posten.

Berömmer Dackarna

Wirebrand säger vidare att det handlade om flera orsaker till att Oliver Berntzon valde att byta klubb.

– Dels handlar det om kronor och ören. Dackarna har blivit av med två svenskar den här veckan och det fanns nog en viss panik i deras läge. De har säkerligen flyttat över lite pengar från Peter (Ljung) och Fredrik (Lindgren) och lagt det på Oliver istället. Sen bor Oliver i Mariestad och där har han haft mycket samtal med "PK" (Peter Karlsson, ny lagledare i Dackarna). Det är naturligtvis tråkigt för oss men jag köper att han måste göra ett vägval och att han tror sig ha större utvecklingsmöjligheter i Dackarna.
Samtidigt passar Wirebrand på att berömma Dackarna:
– Det finns inga "hard feelings" varken mellan oss och Oliver eller mellan oss och Dackarna. De har hört av sig till oss och frågat om de får prata med Oliver och skött allting på rätt sätt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt