Annons:

Kling slutar efter 19 säsonger: ”Blev inte som jag tänkt mig”

Ricky Kling lägger släpskon på hyllan. Foto: Linus Johansson

Kling slutar efter 19 säsonger: ”Blev inte som jag tänkt mig”

Ricky Kling fick tidigt i karriären chansen i Dackarnas elitserielag. Men han fick aldrig den utveckling han själv hade hoppats på. Nu, 30 år gammal, planerar han att avsluta speedwaykarriären.
– I min situation är det inte enkelt att hitta sponsorer. Jag har trappat ned och slog inte igenom när jag hade chansen, säger Ricky Kling.

Annons:

Flera svenska speedwayförare har lagt släpskon på hyllan de senaste åren. Nu har ytterligare en bestämt sig för att göra detsamma. Den här gången handlar det om dackeprodukten och Virserumssonen Ricky Kling.

– Jag har inte tänkt att köra nästa år. Jag har trappat ned lite de sista åren och det har känts som en lagom avslutning, säger Ricky Kling, som tillhörde allsvenska Griparna under 2017.

Varför har du tagit det beslutet?

– Det känns som att antingen åker man för fullt eller så åker man inte alls. Hade det varit tio lag i Allsvenskan och man kunde fått åka varje torsdag hade det varit en annan sak.

Snittet har ställt till det

Inklusive åren som knatte har Ricky Kling kört speedway i 19 år.

Har det blivit tråkigare med åren?

– Lite så. Det är tråkigt när snittet gör att man inte får plats i ett lag, det är tiondelar hit och dit. Det gör att motivationen inte blir vad den borde vara heller. Luften går ur en lite.

Ricky Kling är inte nöjd med hur hans karriär har utvecklat sig.

­– Min karriär blev inte som jag hade tänkt mig. Men man kan sitta och vara bitter över det som inte blev eller så kan man tänka på det som har varit positivt istället.

Ricky Kling har sålt sin buss och försöker nu också bli av med speedwaycyklarna.

– Jag försöker bli av med dem, men det är ju inte så mycket återväxt i svensk speedway, tyvärr.

”Ledde till prestationsångest”

Det finns ytterligare anledningar till att karriären nu tar slut. Som till exempel tidsaspekten och svårigheten att hitta sponsorer.

– I min situation är det inte lätt att hitta sponsorer. Jag har trappat ned och slog inte igenom när jag hade chansen. Jag skulle ha blommat ut när jag var 20 år. I den åldern kan jag känna att fokus låg för mycket på resultat och poäng och det gjorde att man i stridens hetta missade att ha fokus på själva körningen. Det var sådant man inte var redo att skilja på i tidiga år som man ser mer klart nu och som i sin tur ledde till prestationsångest och att det knöt sig när det väl var dags att köra.

”Chansen att förverkliga en dröm”

Ricky Kling passar också på att skicka med en hälsning till alla som har hjälpt honom genom åren.

– Ett stort tack från hela mitt hjärta till alla som varit med och stöttat mig och sponsrat mig i min satsning. Det är de som ändå har sett till att ge mig chansen att förverkliga en dröm och syssla med något jag älskar, säger Ricky Kling.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt