Annons:

JUST NU: VÄSTERVIK KNOCKADE RIVALEN – KLART FÖR SM-SEMIFINAL

Anton Karlsson och Mikael Bech Jensen tog en viktig dubbelseger i heat två. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: VÄSTERVIK KNOCKADE RIVALEN – KLART FÖR SM-SEMIFINAL

Förra veckan chockade Västervik Smålandsrivalen Vetlanda genom att köra oavgjort på bortaplan. I kvällens retur på hemmaplan satte Västervik in det matchavgörande rycket omgående. Nykomlingen är nu framme i SM-semifinal efter att ha vunnit kvällens match med 51-39.

Annons:

Efter ett oavgjort förstaheat slog Mikkel Bech Jensen och Anton Karlsson till med en dubbelseger i heat två. Det tredje heatet kom sedan att få en mycket avgörande roll för kvartsfinalens utgång. Gästernas Tomas H Jonasson hann inte fram till starten i tid och när lagkamraten Leon Madsen fick stopp i ledning i sista kurvan var ytterligare en femetta i Västerviksfavör i hamn. 13-5 efter tre heat var ett underläge som Vetlanda aldrig lyckades resa sig ifrån.

Avgjorde i heat 13

Bortalaget försökte toppa sig ikapp, men Västervik hade även den här kvällen ett starkt kollektiv som stod emot. Vetlanda var aldrig nära att komma tillbaka och efter tio heat var Västerviks ledning uppe i tio poäng, 35-25.

En ny toppning från Vetlanda i det elfte heatet hjälpte inte heller utan hemmalaget tog en 4-2:a fram till ledning med 39-27. Oavgjort i heat tolv gjorde att ställningen var 42-30 inför de tre sista heaten. Avgörandet kom sedan i heat 13, där Peter Ljung körde in en tvåpoängare, och Västervik är därmed klart för SM-semifinal med två heat kvar att köra. Matchen slutade 51-39.

3 127 åskådare ser kvällens match i Västervik.

Smederna till semifinal

I den andra kvartsfinalen, mellan Eskilstuna Smederna och Kumla Indianerna, står det klart att de förstnämnda kommer att avancera till semifinal.

Målillalaget Dackarna kommer att välja semifinalmotståndare i kväll och har att välja mellan Västervik och Smederna.

Fakta

Västervik-Vetlanda 51-39

Poäng, Västervik:

Nicki Pedersen, 11

Peter Kildemand, 10+1

Peter Ljung, 9+1

Martin Vaculik, 7+3

Bartosz Smektala, 6

Mikkel Bech Jensen, 4+2

Anton Karlsson, 4+1

Poäng Vetlanda:

Leon Madsen, 14

Artem Laguta, 10

Bartosz Zmarzlik, 9+1

Brady Kurtz, 4+1

Ricky Kling, 2+1

Tomas H Jonasson, 0

Magnus Karlsson, 0

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt