Annons:

JUST NU: DACKARNA TAPPADE STOR LEDNING I SM-FINALEN

Dackarna är i underläge med två poäng inför SM-finalreturen i Eskilstuna i morgon. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: DACKARNA TAPPADE STOR LEDNING I SM-FINALEN

Dackarna ledde den första SM-finalen med åtta poäng efter fyra heat. Till slut blev det ändå förlust för Målillalaget. Inför det sista heatet var underläget sex poäng, men till slut vann Eskilstuna Smederna med 46-44. Returen körs i Eskilstuna i morgon kväll.

Annons:

Dackarna fick en mycket tung start på den första SM-finalen när Smedernas Fredrik Lindgren och Krzysztof Buczkowski körde in en femetta i det första heatet.

Det nederlaget verkade dock inte störa hemmalaget alls utan istället slog Dackarna tillbaka med tre raka femettor i heat två, tre och fyra. Först genom Hans Andersen och Joel Kling, sedan genom Oliver Berntzon och Maciej Janowski och avslutningsvis genom Hans Andersen och Krzysztof Kasprzak. I det läget ledde Dackarna matchen med 16-8.

Tappade ledningen

I det läget av matchen kunde hemmalaget ha gjort ett rejält ryck, men Eskilstuna Smederna tog sig tillbaka in i matchen, inte minst via en femetta i det nionde heatet. Vid den långa pausen, efter tio heat, ledde Dackarna med två poäng, 31-29.

Efter pausen följde tre raka oavgjorda heat innan bortalaget tog över ledningen för första gången i matchen. Detta när Niels-Kristian Iversen och Michael Jepsen Jensen körde in en femetta mot Greg Hancock och Krzysztof Kasprzak fram till 38-40.

Efter att Smederna tagit en dubbelseger i det näst sista heatet ledde man med sex poäng och Dackarna såg ut att gå mot ett mycket besvärligt läge inför morgondagens retur.

Maciej Janowski och Greg Hancock lyckades dock minska underläget till två poäng i det sista heatet. Smederna vann matchen med 46-44.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt