Annons:

Publikskandal i SM-finalen – burk kastades mot förarna under heat

Foto: Ossian Mathiasson

Publikskandal i SM-finalen – burk kastades mot förarna under heat

Mitt under det 14:e heatet i kvällens SM-final kastade en person i publiken ut en burk på banan i riktning mot de fyra förarna.
– Jag har aldrig sett det i Sverige och det är tråkigt att det ska behöva bli så, säger Johan Karlsson, assisterande lagledare i Dackarna.

Annons:

Det var en person som satt på läktaren på den bortre rakan som kastade ut en burk på banan precis när de fyra förarna körde förbi. Enligt uppgift tvingades Dackarnas Joel Kling slå av för att inte köra in i burken. De fyra förarna låg tätt och hade någon kört in i burken eller fått den på sig kunde det ha slutat riktigt illa.

– Så är det. Det kan ju bli en reflex där och att man kör in i en annan förare eller vad som helst, säger Johan Karlsson.

Har du sett något liknande tidigare?

– I Sverige har jag aldrig sett det. Det är tråkigt att det ska behöva bli så. Vi är ju så befriade från allt sånt där i svensk speedway annars.

Av de nästan 9 000 åskådarna var det alltså en person som inte kunde sköta sig. Personen i fråga pekades ut och fördes ut från arenan. Det är högst oklart varför han ens fick för sig att göra en så enormt korkad och livsfarlig grej.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt