Annons:

Jepsen Jensen om Smedernas guldfirande i natt – och varför han lämnade Dackarna

Michael Jepsen Jensen, längst fram, var med och körde hem Eskilstuna Smedernas andra raka SM-guld. Foto: Ossian Mathiasson

Jepsen Jensen om Smedernas guldfirande i natt – och varför han lämnade Dackarna

Eskilstuna Smederna firade SM-guldet natten lång. Lagkaptenen och den tidigare dackeföraren Michael Jepsen Jensen njöt av framgången – men det blev ett lugnt firande.
– Jag dricker inte alkohol och har aldrig gjort det. Men det var roligt och många fans var på plats, säger Michael Jepsen Jensen till DV/DH dagen efter triumfen.

Annons:

Det har gått ungefär tolv timmar sedan Smederna säkrade SM-guldet hemma mot Dackarna – och ungefär fem timmar sedan guldfesten tog slut. Vi träffar Michael Jepsen Jensen i samband med en frukost på ett hotell i guldstaden Eskilstuna. Smedernas danska lagkapten ser nöjd - och oförskämt pigg - ut.

– Vi brukar alltid käka på arenan efter matcherna, men den här gången blev det mat och party på ett ställe precis här bredvid hotellet. Många fans var där också så det blev en del firande och det var väldigt roligt, säger Michael Jepsen Jensen.

Fortsatt firande i dag

Medan flera av hans lagkamrater festade till det rejält blev det en betydligt lugnare natt för Michael Jepsen Jensen.

– Jag dricker inte alkohol och har aldrig gjort det, säger 26-åringen.

Eskilstuna Smederna är svenska mästare för andra året i rad och vid klockan tolv i dag fortsätter festligheterna på Fristadstorget. Under intervjun visar Michael Jepsen Jensen filmer från förra året firande, då torget fylldes av människor.

– Jag ser fram emot det och hoppas att det blir lika mycket människor där i år, säger Jepsen Jensen.

”Kan lyfta varandra”

Efter att ha vunnit den första finalmatchen i Målilla förra veckan med två poäng utklassningsvann Smederna i går på hemmaplan med 53-37.

– Vi visste att det skulle bli väldigt tufft och att inget var vunnet efter första matchen. Vi behövde göra jobbet, en tvåpoängsledning är ingenting. Sen startade ju Dackarna med en femetta, men vi kom tillbaka direkt och vände på matchen på ett bra sätt.

I matchen i Målilla låg Smederna ett tag under med åtta poäng, men vände alltså på steken.

– Vi startade lite tufft i Målilla, men tog oss tillbaka. Det visar också hur det här laget fungerar. Även när vi ligger under stort kan vi lyfta varandra och komma tillbaka.

Makalösa vändningar

Så är det verkligen. Smederna har blivit lite av experter på att vända svåra underlägen. De gjorde det borta mot Vetlanda i SM-finalen förra året och borta mot Rospiggarna i SM-semifinalen i år.

Vad är egentligen hemligheten bakom de här vändningarna?

– Det är många saker som ligger bakom. Om jag tittar på finalen förra året och semifinalen i år så handlar det mest om att vara positiv och att hela tiden tro på det man gör. Vi försöker alltid vara positiva och även om vi ligger under stort försöker vi pusha varandra så hårt vi kan.

”Det var fantastiskt”

Michael Jepsen Jensen ser stora skillnader i Eskilstunaklubbens guld 2017 och 2018.

– Det här guldet är väldigt annorlunda jämfört med det vi tog förra året. Förra året var det en så stor överraskning. När vi gick in i playoff då hände det något med laget och mellan oss förare. Förra året tror jag att vi förlorade alla matcher hemma i playoff och vann alla borta, det är också lite speciellt, skrattar Michael Jepsen Jensen.

Hur var det att vinna SM-guld igen?

– Det var fantastiskt, men för mig var förra året ändå lite mer speciellt. Det är alltid lite extra kul att vinna när ingen förväntar sig det. Den här säsongen förväntade sig alla att vi skulle vara med i toppen efter guldet förra året och de förändringar som gjordes i laget.

Vann inför 9 000 åskådare

Att vinna inför nästan 9 000 supportrar på hemmaplan smäller förstås ändå högt.

– Givetvis, det var häftigt. Vi hade god support i finalen i Vetlanda förra året också, men det är klart att det är stor skillnad att köra inför 9 000 supportrar på hemmaplan. Publiken har varit fantastisk hela säsongen och självklart har det gett oss det där lilla extra. Det är motiverande.

Stannar du i Smederna nästa säsong?

– Vi har inte gjort någon överenskommelse än. Man vet aldrig vad framtiden ger, men jag trivs här och vill inte byta bara för bytandets skull.

Lämnade Dackarna

Michael Jepsen körde för Dackarna i fem säsonger, 2012 till 2016, och var omtyckt av Målillapubliken.

– Jag var alltid glad när jag var i Dackarna. Efter den sista säsongen var jag däremot lite besviken och det var därför det blev ett klubbyte. Jag måste åka matcher och jag var inte riktigt med i deras startsjua då. Det var många märkliga saker bakom det och det var anledningen till att jag lämnade, säger Michael Jepsen Jensen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt