Annons:

Lagledaren: ”Det är tomhet, jag vet inte vad jag ska säga”

Johan Karlsson och Peter Karlsson kunde bara bittert konstatera att Dackarna inte räckte till i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Lagledaren: ”Det är tomhet, jag vet inte vad jag ska säga”

Dackarnas assisterande lagledare Johan Karlsson hade till en början svårt att hitta orden efter nederlaget i SM-finalen.
– Det är tomhet, jag vet inte vad jag ska säga, suckar han.

Annons:

Han konstaterar att dackelägret hade en god känsla inför matchen och såg en bra chans att vända på tvåpoängsunderläget.

– Det kändes bra och vi började ju också matchen bra med en femetta. Sen tog vi starten i heat tre, men det blev omstart där och det tycker jag inte att det skulle ha varit. Ja, sen rann det i väg..., säger Johan Karlsson.

”Åkte om oss hela tiden”

När det väl började rinna i väg så rann det i väg rejält. Till slut blev det förlust med 16 poäng i kvällens match.

Vad känner du nu?

– Det är tomhet, jag vet inte vad jag ska säga. Det var ett tråkigt slut på det fina år som alla har haft. Men Smederna var så mycket bättre i dag. Det känns bittert, det gör det alltid att förlora.

Vad hände egentligen i kväll?

– Vi kom lite fel med vissa smågrejer. De åkte om oss hela tiden så det är inte mycket att diskutera om. Vi hittade inte rätt i kväll. Sen får vi absolut inte ta ifrån Smederna att de gjorde en väldigt bra match. Flera av deras förare höjde sig långt över vad de gjort under hela året.

Är det något särskilt du är bevsiken på?

– Det är helheten, att vi förlorade. Sen vill jag inte peka ut några särskilda förare, alla vet själva vad de gjorde.

”Luften gick ur lite"

Johan Karlsson känner att luften gick ur dackelaget när Patryk Dudek skadade sig i den första semifinalen. Hans ersättare Krzysztof Kasprzak gjorde en bra insats i den andra semifinalen mot Västervik, men har varit svag i de båda finalmatcherna.

– Luften gick ur lite när Dudek skadade sig. Kasprzak är inte samma kille som Dudek, men alla ska ändå kunna prestera som de gjort innan. Men så är det, allt påverkar i en tajt grupp som fungerar.

Enligt uppgifter till Dagens Vimmerby talar mycket för att det blir en fortsättning för lagledarduon Peter Karlsson och Johan Karlsson i Dackarna även nästa säsong.

– Absolut är jag sugen på att stanna kvar. Vi får se vad föreningen vill. Förarna verkar nöjda med stödet och supporten vi gett dem. Vi får se vad som händer, säger Johan Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt