Annons:

VM-ledaren hittade äntligen rätt:

Patryk Dudek tackade Dackefansen efter dagens klara seger i derbyt mot Vetlanda. Foto: Ossian Mathiasson

VM-ledaren hittade äntligen rätt: "Hoppas jag kan stanna kvar på denna nivå"

VM-ledande Patryk Dudek har inte alls rosat marknaden i elitserien. I kväll fick Dackarna se glimtar av den form han visar i GP-serien.
– Jag hoppas att jag kan stanna kvar på denna nivå, säger han efter tolv inkörda poäng i derbysegern mot Vetlanda (54–36).

Annons:

Dackarna var i desperat behov av poäng i kvällens returmatch hemma mot Vetlanda Speedway efter förra veckans tiopoängsförlust.

För första gången tog inte hemmasonen Joel Kling inte plats i starsjuan och ersattes av Frederik Jakobsen. Det gjorde att Patryk Dudek, som varit i final i samtliga tre GP-tävlingar hittills och underpresterat i elitserien, kunde placeras på den andra reservplatsen. 

Han gjorde sin klart bästa insats med Dackarna så här långt och noterades för tolv poäng på fem heat. 

– Det var en väldigt bra tävling för min del eftersom jag alltid har problem med att ta gott om poäng i Sverige. Jag vet inte varför. Det var bra för mig och jag hoppas att jag kan stanna kvar på den här nivån i elitserien, säger Patryk Dudek och fortsätter:

– Jag vet inte vad som har hänt tidigare, jag har haft problem med cyklarna i varje tävling. Jag åker ändå på samma cykel i varje tävling. Ibland är banorna annorlunda och då reagerar det på cykelns inställningar. Det är tufft att säga det men speedway är väldigt svårt. 

Dackarna lyfter i tabellen

Inför kvällens match var Dackarna precis utanför slutspel med ynka fyra poäng på sex matcher. I och med den klara segern lade Dackarna dessutom slag på bonuspoängen och lyfter i tabellen. 

– Det var viktiga poäng för hela laget. Vi kämpar för att gå till slutspel och det var bra att vi vann och tog bonuspoängen. Allt var bra i dag, då tänker jag på banan, stämningen i depån och hur alla presterade, säger Dudek.

Landsmännen Piotr Pawlicki och Maciej Janowski visade också storform och körde in två femettor i slutskedet av matchen. 

– Det är underbart att vi har de två i laget. Vi måste kämpa stenhårt i alla matcher som är kvar och strida för att vinna och få med oss bonuspoängen. Jag hoppas att vi kan stanna kvar på samma nivå som i kväll, sen får vi se vad som händer. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt