Annons:

Spetsback klar för IK Oskarshamn – spelat över 200 NHL-matcher

Meriter från Kanadas landslag, junior-VM, KHL och över 200 matcher i NHL med Pittsburgh och Anaheim. Där har ni IK Oskarshamns nya spetsback Simon Després, som närmast kommer från spel i den tyska ligan.

Annons:

Förra säsongen var Simon Després mycket nära spel i NHL-laget Montreal men då det drog ut på tiden blev det några få matcher i AHL och till slut i Köln i tyska ligan. Poängmässigt har det blivit 50 poäng (7 mål) på 222 matcher i NHL och 59 poäng (20 mål) på 143 matcher i AHL. På meritlistan finns även ett JVM-silver från 2011. Després draftades 2009 av Pittsburgh som nummer 30 i första rundan.

– Vi får i Simon en spetsback som vi kan luta oss emot och som vi kan ställa höga krav på. Han kommer att bidra med kunskaper och erfarenheter från den högsta nivån med spel i NHL, KHL och Kanadas landslag, säger sportchefen Daniel Stolt till IKO:s hemsida.

Simon Després:

– Jag är exalterad över att komma till SHL som är en av Europas bästa ligor. Jag känner mig färdig med Nordamerika och det ska bli kul att prova något nytt. Jag har alltid velat komma till Sverige och lära mig spelsättet där. Jag har spelat med många bra svenska spelare genom åren. Jag ser detta som en spännande utmaning och jag är glad att få den här möjligheten och vill hjälpa laget att vinna matcher. Jag vill utvecklas i min karriär och jag tror spelsättet och de större rinkarna passar mig bra.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt